Subscribe Us

header ads

Τεχνική Προεπισκόπηση: MEP Fabrication Data Manager - Revit

https://emake.gr/wp-content/uploads/Τεχνική-Προεπισκόπηση-MEP-Fabrication-Data-Manager-Revit.png

Προεπισκόπηση τεχνικής: MEP Fabrication Data Manager





Προεπισκόπηση τεχνολογίας




Κοινοποίηση στο Facebook




Μοιραστείτε το στο Twitter




Μοιραστείτε το στο LinkedIn

Σχετικά με το MEP Fabrication Data Manager Tech Preview

Το MEP Fabrication Data Manager (FDM) Tech Preview είναι μια υπηρεσία προέκδοσης που βασίζεται σε σύννεφο για τη διαχείριση περιεχομένου κατασκευής MEP για χρήση με το Autodesk Revit 2022 και μετά.

Τι είναι το MEP Fabrication Content;

Το MEP Fabrication Content παρέχει στους μηχανικούς λεπτομερείς και στους εργολάβους εξαρτήματα πλούσια σε πληροφορίες που υποστηρίζουν την ψηφιακή κατασκευή. Εκτός από ακριβείς γεωμετρικές αναπαραστάσεις, αυτά τα εξαρτήματα αλληλεπιδρούν έξυπνα μεταξύ τους για να εξασφαλίσουν τη σωστή σύζευξη φλάντζες σωλήνων, αυλακωτών εξαρτημάτων και αρκετών τύπων μηχανικών αρμών, με αποτέλεσμα μοντέλα υψηλής ακρίβειας που υποστηρίζουν ροές εργασιών ποσοτικοποίησης, εκτίμησης και προκατασκευής για συστήματα σωληνώσεων. Επιπλέον, τα εξαρτήματα του αγωγού κατανοούν τα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά τους, πώς σχηματίζονται οι ραφές και οι σύνδεσμοι και πώς ξεδιπλώνονται τα μέρη. Χρησιμοποιείται μαζί με το Autodesk CAMduct, αυτό το περιεχόμενο κατασκευής στο Revit παρέχει ένα σχέδιο για τη δημιουργία λύσεων για αγωγούς.

Τι είναι η Τεχνική Προεπισκόπηση;

Οι Tech Previews παρέχουν πρώιμη πρόσβαση σε λειτουργίες προέκδοσης ή beta για αξιολόγηση. Τα διαθέτουμε, ώστε να μπορείτε να αξιολογήσετε τη νέα λειτουργικότητα του BIM και να παρέχετε σχόλια σχετικά με το τι λειτουργεί για εσάς και τον τρόπο που σχεδιάζετε και σχεδιάζετε. Δεν είναι διαθέσιμες όλες οι Tech Previews σε κάθε γεωγραφία και σε όλες τις γλώσσες. Προς το παρόν, η προεπισκόπηση MEP FDM Tech είναι διαθέσιμη μόνο στα αγγλικά και η πρόσβαση στην προεπισκόπηση MEP FDM Tech είναι διαθέσιμη μόνο σε χρήστες που έχουν ενεργή συνδρομή στο Autodesk Revit 2022 και μετά, είτε ως αυτόνομο είτε ως μέρος μιας συλλογή. Η προεπισκόπηση MEP FDM Tech διέπεται από τους όρους στους Όρους & Προϋποθέσεις της Autodesk Tech Preview.

Τεχνική προεπισκόπηση MEP Fabrication Data Manager (FDM).

Η τεχνική προεπισκόπηση του MEP Fabrication Data Manager προσφέρει πρόσβαση σε μια υπηρεσία που βασίζεται σε cloud προέκδοσης που επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται το περιεχόμενο κατασκευής MEP για ροές εργασιών μοντελοποίησης που βασίζονται στο Revit. Για αυτήν την προεπισκόπηση τεχνολογίας, η εστίασή μας είναι σε δεδομένα υπηρεσιών που σχετίζονται με σωληνώσεις.

Ως υπηρεσία που βασίζεται σε σύννεφο, το FDM διευκολύνει τους χρήστες να διανέμουν και να μοιράζονται περιεχόμενο με άλλους χρήστες. Αυτό επιτρέπει την απλή, βελτιωμένη συνεργασία χωρίς τα μειονεκτήματα της μη αυτόματης διαχείρισης αρχείων ή του γενικού συγχρονισμού αρχείων στο cloud.

Ένα άλλο βασικό πλεονέκτημα του FDM είναι η ενσωμάτωσή του με το Revit. Η FDM παρέχει ένα σύγχρονο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου και δεδομένων, που βασίζεται στην πλατφόρμα Autodesk Forge, για να κάνει όσο το δυνατόν πιο εύκολη τη χρήση των λεπτομερών δυνατοτήτων μηχανικής μοντελοποίησης στο Revit. Καθώς το FDM ωριμάζει, οι χρήστες του Revit δεν θα εξαρτώνται πλέον από το Autodesk CADmep, ESTmep ή CAMduct για τη διαχείριση του λεπτομερούς περιεχομένου και των σχετικών δεδομένων τους.

Έχοντας τα δεδομένα διαθέσιμα σε μια υπηρεσία που βασίζεται σε σύννεφο, ανοίγει επίσης η ευκαιρία για την εμφάνιση νέων συνδεδεμένων ροών εργασίας. Για παράδειγμα, σε μελλοντικές επαναλήψεις, θα θέλαμε να ενσωματώσουμε δεδομένα κόστους/εργασίας στο FDM, επιτρέποντας τη διαχείριση των εκτιμήσεων και της κερδισμένης αξίας σε πολλά προϊόντα και υπηρεσίες μέσω ασφαλών συνδέσεων με μοντέλα Revit και FDM.

Τι έπεται?

Καθώς το FDM είναι μια υπηρεσία που βασίζεται στο cloud, σχεδιάζουμε να συνεχίσουμε να προσθέτουμε λειτουργικότητα με την πάροδο του χρόνου. Τα παραδείγματα μπορεί να περιλαμβάνουν την προσθήκη ή/και τη δημιουργία αντικειμένων κατασκευής που δεν περιλαμβάνονται στην αρχική μεταφόρτωση. απλοποίηση της διαχείρισης δεδομένων για περιεχόμενο που προέρχεται από ανόμοιες πηγές, όπως η ανάλυση διαφορετικών ορισμών υλικού και συνδέσεων· και τη διαχείριση δεδομένων που σχετίζονται με λαμαρίνα για την υποστήριξη της δημιουργίας μοντέλων και της μεταγενέστερης κατασκευής.

Για να παραμείνουμε ενήμεροι καθώς τα σχέδιά μας εξελίσσονται, ανατρέξτε στην κάρτα MEP Fabrication Data Management στην κάρτα Forge στον δημόσιο οδικό χάρτη Revit.

Οι λεπτομέριες

Οι βασικές δυνατότητες που παρέχει η FDM σε αυτό το στάδιο της Tech Preview περιγράφονται παρακάτω, συνοδευόμενες από σύντομες επισκοπήσεις βίντεο. Αυτό προορίζεται μόνο για να παρέχει έναν πολύ γενικό προσανατολισμό για να ξεκινήσετε. Σύνδεσμοι για περισσότερες λεπτομέρειες στην ηλεκτρονική βοήθεια του MEP Fabrication Data Manager παρέχονται παρακάτω στο πλαίσιο.

Η τεχνική προεπισκόπηση του MEP Fabrication Data Manager αποτελείται από δύο κύρια στοιχεία:

  • Μια εφαρμογή Ιστού που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης για την τροποποίηση δεδομένων, προσβάσιμη μέσω (MEP Fabrication Data Manager Tech Preview, FDM για συντομία)
  • Ένα στοιχείο επιφάνειας εργασίας thin client για συγχρονισμό δεδομένων με το cloud (MEP Fabrication Data Manager Sync Tech Preview, FDM Sync για συντομία)

Πως να ξεκινήσεις

Για να ξεκινήσετε, ακολουθήστε αυτήν τη ροή εργασίας υψηλού επιπέδου:

  • Λήψη και εγκατάσταση του FDM Sync.
  • Ανεβάστε τα υπάρχοντα δεδομένα διαμόρφωσης στο cloud.
  • Ελέγξτε τα μεταφορτωμένα δεδομένα.
  • Διαμόρφωση συνεργατών.
  • Λήψη αρχικών δεδομένων χρησιμοποιώντας το FDM Sync.
  • Κάντε τροποποιήσεις στα δεδομένα χρησιμοποιώντας FDM.
  • Συγχρονίστε τα δεδομένα τοπικά χρησιμοποιώντας το FDM Sync.

Δείτε το Βοήθεια FDM για λεπτομέρειες σχετικά με το πώς να ξεκινήσετε.

Λήψη και εγκατάσταση του FDM Sync

Ως συνδρομητής στο Revit 2022 και μετά (είτε ως αυτόνομο είτε ως μέρος μιας συλλογής), το FDM Sync είναι διαθέσιμο μέσω της εφαρμογής Autodesk Desktop Application (ADA) και του λογαριασμού Autodesk.

Το εικονίδιο FDM Sync εμφανίζεται στην επιφάνεια εργασίας και στο δίσκο συστήματος

Μεταφόρτωση Περιεχομένου

Αφού εγκαταστήσετε το FDM Sync, χρησιμοποιήστε το για να ανεβάσετε τις διαμορφώσεις κατασκευής σας στο cloud ως βάση για νέες ροές εργασίας που βασίζονται σε σύννεφο.

Σημείωση: Από προεπιλογή, οι διαμορφώσεις για προϊόντα 2022 εγκαθίστανται στον ακόλουθο φάκελο: C:\Users\Public\Documents\Autodesk\Fabrication

Εφαρμογή επιφάνειας εργασίας FDM Sync

Ελέγξτε τα μεταφορτωμένα δεδομένα

Τα δεδομένα κατασκευής αποτελούνται από μια σειρά αλληλοεξαρτώμενων σχέσεων που ιστορικά ήταν δύσκολο να κατανοηθούν πλήρως. Το FDM παρέχει μια διαισθητική προβολή σε αυτά τα δεδομένα, παρέχοντας μια μοναδική προσέγγιση για να βοηθήσει κάποιον να πλοηγηθεί και να κατανοήσει. Αυτό αναφέρεται ως Διαχειριστής Σχέσεων.

Για παράδειγμα, εάν πρέπει να προσδιορίσετε γρήγορα ποιες υπηρεσίες έχουν ρυθμιστεί ώστε να χρησιμοποιούν ένα συγκεκριμένο τμήμα, μπορείτε να πλοηγηθείτε σε αυτό το τμήμα και, στη συνέχεια, να εξερευνήσετε τις σχέσεις του για να προσδιορίσετε όλες τις υπηρεσίες που αναφέρονται σε αυτό. Ομοίως, μπορείτε να δείτε ποια εξαρτήματα χρησιμοποιούν έναν συγκεκριμένο σύνδεσμο. Δείτε το Βοήθεια FDM για λεπτομέρειες σχετικά με την προβολή και τη διαχείριση σχέσεων.

Η περιήγηση από την υποδοχή σύνδεσης προς τα δεξιά αποκαλύπτει όλα τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούν την επιλεγμένη σύνδεση και επιτρέπει την αναγνώριση της υπηρεσίας ή των υπηρεσιών όπου μπορεί να βρεθούν εξαρτήματα.

Διαμόρφωση συνεργατών

Μπορείτε να προσθέσετε συνεργάτες ως συνεισφέροντες ή θεατές χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση email που σχετίζεται με το αναγνωριστικό Autodesk τους. Εκείνοι που προσκαλείτε θα δουν στη συνέχεια τη διαμόρφωση στο στοιχείο Συνεργάτης ή Προβολή στο FDM Sync. Οι συνεργάτες μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν την κοινόχρηστη διαμόρφωση στο Revit ή, εάν τους παραχωρηθεί, να βοηθήσουν στη διαχείριση της διαμόρφωσης. Δείτε το Βοήθεια FDM για λεπτομέρειες σχετικά με τη διαχείριση αδειών.

Συγχρονισμός τοπικά και χρήση στο Revit

Για να χρησιμοποιήσετε τη διαμόρφωση cloud στο Revit, εσείς (και τυχόν συνεργάτες) πρέπει να συγχρονίσετε τα δεδομένα του cloud με την τοπική κρυφή μνήμη. Στη συνέχεια, θα δείτε ρυθμίσεις παραμέτρων που βασίζονται σε σύννεφο στο Revit με ένα εικονίδιο cloud. Μπορείτε να κάνετε μοντελοποίηση στο Revit με τον ίδιο τρόπο όπως και με τις τοπικά διαχειριζόμενες ρυθμίσεις. Δείτε το Βοήθεια Revit για λεπτομέρειες σχετικά με τη διαχείριση των διαμορφώσεων.

Η διαμόρφωση που βασίζεται σε σύννεφο εμφανίζεται με το εικονίδιο του cloud

Το παρακάτω βίντεο παρέχει μια σύντομη επισκόπηση της παραπάνω ροής εργασιών.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=2ul8KTj4Uxc[/embed]

Κάνοντας Αλλαγές

Οι χρήστες με πρόσβαση ανάγνωσης/εγγραφής μπορούν να δημιουργήσουν και να τροποποιήσουν υπηρεσίες. πρότυπα εξαρτημάτων και παλέτες. προδιαγραφές για εξαρτήματα, υλικά και μόνωση· και εξαρτήματα όπως σύνδεσμοι και υλικά. Για παράδειγμα, μπορείτε να αντιγράψετε υπηρεσίες για να δημιουργήσετε νέες ή να μετονομάσετε υπηρεσίες εάν χρειάζεται.

Επεξεργασία μιας παλέτας στο FDM για να ορίσετε ποια μέρη είναι διαθέσιμα για τις σχετικές υπηρεσίες

Ανατρέξτε στη βοήθεια του FDM εντός του προϊόντος για λεπτομέρειες σχετικά με την τροποποίηση της διαμόρφωσης.

Οποιεσδήποτε αλλαγές κάνετε στο FDM πρέπει να συγχρονίζονται με τους επιτραπέζιους υπολογιστές του χρήστη χρησιμοποιώντας το FDM Sync. Αφού ολοκληρωθεί ο συγχρονισμός, τα δεδομένα πρέπει να φορτωθούν ξανά στο μοντέλο Revit. Αυτό θα ενημερώσει τυχόν αλλαγές, θα καταστήσει διαθέσιμες τυχόν υπηρεσίες που δημιουργήθηκαν πρόσφατα και θα ενημερώσει πληροφορίες όπως μετονομασμένα στοιχεία.

Το παρακάτω βίντεο παρέχει μια επισκόπηση του τρόπου δημιουργίας και τροποποίησης υπηρεσιών.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=vW9TrhVtPPI[/embed]

Χαιρετίζουμε τα σχόλιά σας

Μπορείτε να μας παρέχετε άμεσα σχόλια σχετικά με την εμπειρία σας. Ενημερώστε μας πώς βρίσκετε τη διαδικασία και, κυρίως, ποια βασικά πράγματα θα σας επιτρέψουν να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη διαδικασία με τις λεπτομερείς ροές εργασιών μοντελοποίησης που βασίζονται στο Revit. Χρησιμοποιήστε το σύνδεσμο Παροχή σχολίων που βρίσκεται στο μενού Βοήθεια του FDM.

Ενδέχεται να κάνουμε δηλώσεις σχετικά με προγραμματισμένες ή μελλοντικές προσπάθειες ανάπτυξης για τα υπάρχοντα ή νέα προϊόντα και υπηρεσίες μας. Αυτές οι δηλώσεις δεν προορίζονται να αποτελέσουν υπόσχεση ή εγγύηση μελλοντικής παράδοσης ή διαθεσιμότητας προϊόντων, υπηρεσιών ή χαρακτηριστικών, αλλά απλώς αντικατοπτρίζουν τα τρέχοντα σχέδιά μας, τα οποία ενδέχεται να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι αποφάσεις αγοράς δεν θα πρέπει να λαμβάνονται με βάση αυτές τις δηλώσεις. Δεν αναλαμβάνουμε καμία υποχρέωση να ενημερώσουμε αυτές τις μελλοντικές δηλώσεις ώστε να αντικατοπτρίζουν γεγονότα που συμβαίνουν ή περιστάσεις που υπάρχουν ή αλλάζουν μετά την ημερομηνία κατά την οποία έγιναν.

Η Autodesk καθιστά διαθέσιμα λογισμικό και υπηρεσίες βάσει άδειας ή συνδρομής. Τα δικαιώματα εγκατάστασης, πρόσβασης ή άλλης χρήσης λογισμικού και υπηρεσιών Autodesk (συμπεριλαμβανομένου του ελεύθερου λογισμικού ή υπηρεσιών) περιορίζονται στα δικαιώματα άδειας χρήσης και τα δικαιώματα υπηρεσιών που παραχωρούνται ρητά από την Autodesk στην ισχύουσα άδεια χρήσης ή σύμβαση παροχής υπηρεσιών και υπόκεινται σε αποδοχή και συμμόρφωση με όλους τους όρους και τους όρους αυτής της συμφωνίας. Όταν εγγράφεστε σε ένα πρόγραμμα, μπορεί να ανανεώνεται αυτόματα με σταθερή χρέωση σε μηνιαία ή ετήσια βάση, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα. Όλα τα οφέλη και οι επιλογές αγοράς ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμα για όλα τα λογισμικά ή τις υπηρεσίες σε όλες τις γλώσσες ή/και γεωγραφίες. Η πρόσβαση σε υπηρεσίες cloud απαιτεί σύνδεση στο Διαδίκτυο και υπόκειται σε τυχόν γεωγραφικούς περιορισμούς που ορίζονται στους όρους χρήσης.

Το Autodesk, το λογότυπο της Autodesk, το CAMduct, το CADmep, το ESTmep και το Revit είναι σήματα κατατεθέντα ή εμπορικά σήματα της Autodesk, Inc. ή/και των θυγατρικών και/ή των θυγατρικών της στις ΗΠΑ ή/και σε άλλες χώρες. Όλες οι άλλες επωνυμίες, ονόματα προϊόντων ή εμπορικά σήματα ανήκουν στους αντίστοιχους κατόχους τους. Η Autodesk διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει τις προσφορές προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και τις προδιαγραφές και τις τιμές ανά πάσα στιγμή χωρίς προειδοποίηση και δεν ευθύνεται για τυπογραφικά ή γραφικά λάθη που ενδέχεται να εμφανίζονται σε αυτό το έγγραφο.

© 2022 Autodesk, Inc. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.


  • Λεπτομέρεια
  • Μηχανική και Σχεδιασμός
  • Κατασκεύασμα
  • ευρωβουλευτής
  • Προεπισκόπηση τεχνολογίας
  • ευρωβουλευτής
  • Revit

Μάρτιν Σμιντ





Ο Martin Schmid εντάχθηκε στην Autodesk το 2005 ως σύμβουλος έργου για πελάτες MEP, τόσο για το Revit MEP όσο και για το AutoCAD MEP. Ο Μάρτιν είναι κάτοχος πτυχίου Αρχιτεκτονικού Μηχανικού και μεταπτυχιακού τίτλου στη Μηχανική από το Πανεπιστήμιο του Κάνσας και μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Τεχνολογίας από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Σαν Αντόνιο. Εργάστηκε ως ηλεκτρολόγος σχεδιαστής, συντονιστής μηχανικών και προγραμματιστής εφαρμογών πριν ενταχθεί στην Autodesk. Ο Μάρτιν έχει συγγράψει βιβλία για το Revit και το AutoCAD MEP, και είναι αδειούχος μηχανικός στην πολιτεία του Νιού Χάμσαϊρ. Ο Martin εργάστηκε στις ομάδες παγκοσμιοποίησης προϊόντων και επιτυχίας πελατών πριν ενταχθεί στην ομάδα διαχείρισης προϊόντων, όπου τώρα καθοδηγεί τις κατευθύνσεις που σχετίζονται με το εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων MEP, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργικότητας MEP εντός των Revit, CADmep, ESTmep, CAMduct και AutoCAD Plant 3D. Στον ελεύθερο χρόνο του, ο Μάρτιν του αρέσει να διαβάζει, να ταξιδεύει και να παρακολουθεί τις δραστηριότητες των παιδιών του.


https://emake.gr/%cf%84%ce%b5%cf%87%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%ce%ba%cf%8c%cf%80%ce%b7%cf%83%ce%b7-mep-fabrication-data-manager-revit/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια