Subscribe Us

header ads

Revit 2023: Αυτοματισμός σχεδίασης σύνδεσης βάσει βιβλιοθήκης

https://emake.gr/wp-content/uploads/Revit-2023-Αυτοματισμός-σχεδίασης-σύνδεσης-βάσει-βιβλιοθήκης.jpg

Revit 2023: Αυτοματισμός σχεδίασης σύνδεσης βάσει βιβλιοθήκης

Δομή





Του Dan Peticila

Σε αντίθεση με οποιοδήποτε από τα προηγούμενα άρθρα μου, θα ξεκινήσω αυτό με βάση μια προσωπική ιστορία, από τότε που εργαζόμουν ως δομικός μηχανικός. Σχεδίαζα κάθε είδους κατασκευές, από οπλισμένο σκυρόδεμα, τοιχοποιία, ξυλεία, αλλά πολλές από αυτές από χάλυβα. Ήταν είτε μεσαίου μεγέθους κτίρια γραφείων είτε τυπικές χαμηλές εμπορικές ή βιομηχανικές κατασκευές. Αυτές ήταν δουλειές ενός ατόμου, πράγμα που σήμαινε ότι ήμουν υπεύθυνος για όλα τα στάδια, έπαιρνα τα σκίτσα από τον αρχιτέκτονα, πρότεινα μια δομική διάταξη, αναλύοντάς την και προσαρμόζοντας τα μεγέθη των κύριων στοιχείων από χάλυβα, έτσι ώστε τελικά να μπορώ να προτείνω ακριβή χαλύβδινες συνδέσεις.

Μαντέψτε ποιο στάδιο με τράβηξε περισσότερο; Εάν είστε δομικός μηχανικός, πιθανότατα η απάντησή σας θα έγερνε προς το τελευταίο βήμα από την απαρίθμησή μου. Ομολογώ ότι η εύρεση των βέλτιστων μεγεθών για τα δομικά στοιχεία δεν είναι επίσης ασήμαντη, αλλά ήταν τόσο χρονοβόρο για να βρούμε καλές συνδέσεις για κάθε νέο σχέδιο. Και για να κάνω την ιστορία μου να ακούγεται ακόμα πιο κλασική, ήμουν συχνά υπό πίεση χρόνου, καθώς πολλά από τα σχέδιά μου χρειάζονταν για την υποβολή προσφορών, οι συνάδελφοί μου από την ομάδα αρχιτεκτονικής συνέχιζαν να τροποποιούν τα σχέδιά τους και οι κατασκευαστές με τους οποίους συνεργαζόμασταν συνειδητοποιούσαν ξαφνικά ότι για αυτό το έργο θα μπορούσαν να προσφέρουν καλύτερες τιμές εάν χρησιμοποιούσαμε λιγότερα μπουλόνια υψηλής αντοχής, αντί για περισσότερα τυπικής ποιότητας, πράγμα που σήμαινε ότι έπρεπε να αντιδράω γρήγορα ξανά και ξανά. Ωστόσο, χρειαζόμασταν να κερδίσουμε διαγωνισμούς, οπότε προσπαθούσα να επιβάλω στον εαυτό μου κάποιους κανόνες, να τυποποιήσω τον τρόπο που σχεδιάζω και ποιες συνδέσεις πρέπει να προτείνω σε παρόμοια σενάρια. Αλλά αυτό ήταν δύσκολο. Φανταστείτε τα εργαλεία που υπήρχαν πριν από περίπου μια δεκαετία: αποσυνδεμένα σε όλες τις φάσεις σχεδιασμού και μοντελοποίησης, η κοινή χρήση εργασιών ήταν στις πρώτες μέρες της και δεν υπήρχε σωστή λύση BIM που θα μπορούσε να έχει ενσωματώσει όλες τις λεπτομέρειες που πρέπει να χειριστούν οι μηχανικοί στο μυαλό τους.

Μνήμες όπως αυτή με παρακίνησαν να πιστέψω τόσο πολύ στο πώς αυτή η νέα ροή εργασίας, που ενεργοποιούμε με το Revit 2023, θα βοηθήσει τους δομικούς μηχανικούς που εργάζονται με τυπικά κτίρια από χάλυβα να εργαστούν πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ακρίβεια, ώστε να μπορούν να επενδύσουν περισσότερο στην παροχή πιο δημιουργικών σχεδίων. Από τότε που ξεκινήσαμε να εργαζόμαστε για αυτήν την πρωτοβουλία, είχαμε τέσσερις κύριους κινητήριους στόχους, καθένας από τους οποίους αντιπροσωπεύει στην πραγματικότητα ένα όφελος για την κοινότητα των μηχανικών. Επιτρέψτε μου να επεκταθώ σε καθένα από αυτά, ενώ η σειρά καταχώρισής τους βοηθά στην περιγραφή μιας βασικής ροής εργασίας, αμέσως μετά την εγκατάσταση του Revit 2023.

Μειωμένες επαναλήψεις με κατασκευαστές για μοντελοποίηση συνδέσεων

Οι δομικοί μηχανικοί και οι κατασκευαστές μπορούν να συνδυάσουν τους δικούς τους συγκεκριμένους κανόνες σε βιβλιοθήκες συνδέσεων, οι οποίες θα χρησιμεύσουν ως η μοναδική πηγή πληροφοριών για όλα τα νέα έργα.

Μαζί με το Revit 2023, θα βρείτε βιβλιοθήκες δειγμάτων τύπων χαλύβδινων συνδέσεων, διαμορφωμένων σύμφωνα με μερικά από τα πιο χρησιμοποιούμενα πρότυπα μηχανικής. Έχουν ενσωματώσει συσχετίσεις μεταξύ των συνδέσεων που προτείνονται από τους πίνακες από τα πρότυπα και τα προφίλ χάλυβα στα οποία ταιριάζουν και το εύρος των συμβατών ακραίων δυνάμεων των μελών. Μονές ή διπλές γωνίες, διατμητικές ακραίες πλάκες, καθισμένες συνδέσεις, συνδέσεις στηλών, πλάκες βάσης, πλάκες πτερυγίων και πολλές άλλες τυπικές συνδέσεις όπως αυτές αποτελούν μέρος διαφόρων πακέτων περιεχομένου Revit 2023, που διατίθενται μέσω της πύλης του λογαριασμού σας Autodesk ή του Δικτύου Γνώσης Autodesk.

Μπορείτε να επεκτείνετε ή να προσαρμόσετε περαιτέρω αυτές τις βιβλιοθήκες δημιουργώντας νέους τύπους σύνδεσης, αντιγράφοντας ή επεξεργάζοντας τους υπάρχοντες. Κατά τη διάρκεια αυτού του βήματος θα πρέπει να απευθυνθείτε στους κατασκευαστές με τους οποίους συνεργάζεστε και να τους ζητήσετε να συμφωνήσουν σχετικά με το σύνολο των κανόνων που θα ήθελαν να ακολουθήσουν για τα επόμενα έργα, όπως η χρήση μόνο συνδέσεων με συγκεκριμένη κατηγορία μπουλονιών, αποφεύγοντας κάθε είδους λοξότμητες ή προτιμώ τις πλάκες με πτερύγια με 2 σειρές μπουλονιών, αντί για 1. Απλώς για να εξαλείψω οποιαδήποτε σύγχυση για τους συναδέλφους μου μηχανικούς: αυτά τα ονόματα που μόλις χρησιμοποίησα διαφέρουν από χώρα σε χώρα, ακόμη και μεταξύ ΗΠΑ και Ηνωμένου Βασιλείου, μερικά χώρες έχουν συγκεκριμένες συνδέσεις τυποποιημένες, άλλες χώρες έχουν διαφορετικές και ορισμένες δεν έχουν επίσημη τυποποίηση. Ωστόσο, οι "Συνδεδεμένες συνδέσεις με μεγέθη προφίλ" προορίζονται να είναι ένα καθολικό εργαλείο για όλους τους μηχανικούς για να εκφράσουν τους κανόνες που πρέπει να τηρούν για κάθε τύπο σύνδεσης χάλυβα. Και μόλις όλα αυτά αποθηκευτούν σε βιβλιοθήκες, μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν σε έργα, εξοικονομώντας αμέτρητες ώρες και προσφέροντάς σας τη σιγουριά ότι οι κατασκευαστές θα έχουν λιγότερα RFI που απευθύνονται σε εσάς. Θα μπορούσατε ακόμη και να σκεφτείτε να μετατρέψετε τις βιβλιοθήκες των συνδέσεων σε συμβατικές συμφωνίες.

Πριν ολοκληρώσω αυτήν την ενότητα, επιτρέψτε μου να σας πω για τα πρότυπα στα οποία βασίζονται οι βιβλιοθήκες δειγμάτων μας: το Εγχειρίδιο AISC Steel Construction 15ου Έκδοση και 14ου Έκδοση, η BCSA και η δημοσίευση SCI P358 – «Απλοί σύνδεσμοι στον Ευρωκώδικα 3» – Έκδοση 2014 (επίσης γνωστός ως Πράσινη Βίβλος) και το γερμανικό DSTV – «Τυποποιημένες αρμοί σε μεταλλικές κατασκευές στο DIN EN 1993-1 -8” (“Typisierte Anschlüsse im Stahlhochbau nach DIN EN 1993-1-8”) – Έκδοση 2013. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τη βιβλιοθήκη που είναι διαθέσιμη για κάθε πακέτο εδώ.

Ταχύτερη μοντελοποίηση προθέσεων σχεδίασης

Φανταστείτε πόσο εύκολο είναι να δημιουργήσετε το μοντέλο σχεδιασμού με χαλύβδινες συνδέσεις, όταν μπορείτε να βγάλετε από το ράφι τα απαραίτητα και να τα τοποθετήσετε στο μοντέλο, βάσει αλγορίθμων αυτοματισμού.

Έχοντας ορίσει τις βιβλιοθήκες, τα επόμενα βήματα του Connection Automation σας κρατούν στο δρόμο για μια απλή, συνδεδεμένη ροή εργασίας: ξεκινήστε από το νέο μοντέλο σχεδίασης Revit, μεταφέρετέ το στο Autodesk Robot Structural Analysis Professional ή σε άλλο λογισμικό ανάλυσης που μπορεί να ανταλλάξει αποτελέσματα ανάλυσης με Revit για να εκτελέσει τη δομική ανάλυση και να την επαναφέρει στο Revit, όπου οι out-of-the-box κανόνες μας διαβάζουν τα αποτελέσματα, εξετάζουν τις προτιμώμενες βιβλιοθήκες σας και ταιριάζουν τις διασταυρώσεις των χαλύβδινων στοιχείων με συμβατές διαμορφώσεις συνδέσεων, μοντελοποιώντας αυτόματα τη χαλύβδινη σύνδεση τύπους.

Για μια εύκολη διαχείριση κανόνων, δημιουργήσαμε αποκλειστικούς κανόνες για κάθε ένα από τα τυπικά είδη συνδέσεων που βρίσκονται στις βιβλιοθήκες δειγμάτων μας. Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να διαβάσετε αυτήν τη σελίδα, για μια εις βάθος επισκόπηση του τρόπου με τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά αυτούς τους κανόνες.

Αυτό μειώνει τον κίνδυνο κατά λάθος τοποθέτησης ακραίων πλακών με 4 σειρές μπουλονιών αντί για 5, επειδή ο μηχανισμός αυτοματοποίησής μας ελέγχει την πραγματική δύναμη διάτμησης από τον υποδεικνυόμενο συνδυασμό φορτίου έναντι του ικανού που ορίζεται για κάθε τύπο σύνδεσης και θα τοποθετήσει αυτό που μπορεί να αντισταθεί σε αυτό. δύναμη. Θα μπορούσατε επίσης να μειώσετε τον κίνδυνο άλλων ενοχλητικών σεναρίων, με πιθανή μεγάλη σπατάλη υλικού, όπως η χρήση συνδέσεων σχεδιασμένων για δοκούς από S275 σε μοντέλο κατασκευασμένο από στοιχεία S355, επειδή τα εύρη εφαρμογής μπορούν επίσης να συγκρίνουν τις ποιότητες χάλυβα.

Ακριβώς σε περίπτωση που μπορεί να πιστεύετε ότι η απόδοση θα γινόταν πρόβλημα όταν αντιμετωπίζετε τόσες πολλές συνδέσεις, αξίζει να πείτε ότι στο Revit 2023 η συνολική απόδοση της πλοήγησης σε όλες τις προβολές έχει βελτιωθεί, οι δοκιμές αναφοράς μας αναφέρουν μέση βελτίωση 35% για περισσότερο από 100 επηρεασμένες περιπτώσεις δοκιμών. Επιπλέον, το Αναλυτικό Μοντέλο στο Revit δημιουργείται πλέον κατόπιν ζήτησης όταν χρειάζεται, πράγμα που σημαίνει ότι η δημιουργία και η επεξεργασία λεπτομερών μοντέλων με χαλύβδινες συνδέσεις είναι έως και 50% ταχύτερη. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τις άλλες βελτιώσεις απόδοσης για δομικά μοντέλα στην ανάρτηση ιστολογίου «Τι νέο υπάρχει για τις κατασκευές – Έκδοση 2023».

Υπολογίστε νωρίτερα: τη δυνατότητα κατασκευής και το κόστος για ολόκληρα μοντέλα με συνδέσεις

Δεδομένου ότι οι συνδέσεις μπορούν πλέον να τοποθετηθούν πολύ πιο γρήγορα, σημαίνει ότι τα πιο λεπτομερή σχεδιαστικά μοντέλα, με συνδέσεις, μπορούν επίσης να δημιουργηθούν πιο γρήγορα. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους μηχανικούς να εκτιμήσουν ταχύτερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια την πρότασή τους πριν την υποβάλουν σε διαγωνισμό, αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητά τους. Σας δίνει χρόνο να κάνετε περισσότερες επαναλήψεις σχετικά με τη σχεδίαση και αφαιρεί μέρος από το κουραστικό στάδιο των συνδέσεων μοντελοποίησης.

Η κατασκευασσιμότητα μπορεί επίσης να εκτιμηθεί νωρίτερα, επειδή μόλις μοντελοποιηθούν οι συνδέσεις, μπορεί κανείς εύκολα να κάνει έναν έλεγχο σύγκρουσης χρησιμοποιώντας το Autodesk BIM Collaborate. Με αυτόν τον τρόπο, η πρώιμη σχεδίαση θα είναι πολύ πιο κοντά στο τελικό λεπτομερές μοντέλο, σε σύγκριση με μια παραδοσιακή ροή εργασίας.

Νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες για επέκταση των υπηρεσιών στη λεπτομέρεια

Έχοντας μια επιταχυνόμενη διαδικασία του μοντέλου προθέσεων σχεδιασμού με συνδέσεις και έχοντας τη δυνατότητα να ενσωματώσουν στους τύπους χαλύβδινων συνδέσεων και στους κανόνες τοποθέτησης τις διάφορες κατά παραγγελία απαιτήσεις των κατασκευαστών και άλλων ενδιαφερόμενων μερών του έργου, μπορεί να έχει νόημα σε ορισμένους μηχανικούς να αυξήσουν την αξία των υπηρεσιών τους, επεκτείνοντας τη λεπτομέρεια. Τα μοντέλα Revit θα ήταν πλουσιότερα σε δεδομένα BIM, σε μια φάση σχεδόν παρόμοια με αυτή που συνήθως φθάνουν μόνο οι λεπτομερείς. Μεταφέρετε το μοντέλο στο Advance Steel, προσθέστε την υπόλοιπη λογική για την κατασκευή και δημιουργήστε αυτόματα τα σχέδια καταστήματος και τα αρχεία NC.
Revit 2023: Αυτοματισμός σχεδιασμού συνδέσεων βάσει βιβλιοθήκης

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=21OCizYkIZA[/embed]

Δεν λέω ότι πρόκειται για μια ασήμαντη αλλαγή. Οι συμβατικές συμφωνίες και οι πρακτικές του κλάδου δεν αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά ούτε και σταθεροποιούνται. Εξελίσσονται, όπως και εμείς, με βάση τη γνώση που όλοι συγκεντρώνουμε μέρα με τη μέρα. Αυτό μας έχουν διδάξει οι οραματιστές από τον κλάδο, και γι' αυτό καταβάλλουμε την προσπάθειά μας για την παροχή αυτών των νέων εργαλείων. Έτσι ώστε οι δομικοί μηχανικοί να μπορούν να εργάζονται πιο αποτελεσματικά και να προσφέρουν μεγαλύτερη αξία. Όπως πάντα, περιμένουμε τα σχόλιά σας, εδώ, στα σχόλια, στα φόρουμ ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο θέλετε να τα μοιραστείτε μαζί μας.

Περισσότερα για τις εκδόσεις AEC 2023 της Autodesk:

Παρακολουθήστε κατ' απαίτηση: Οι τεχνικοί εμπειρογνώμονες AEC της Autodesk στην αρχιτεκτονική, τις δομές και τον ευρωβουλευτή σας καθοδηγούν στις καλύτερες στιγμές της κυκλοφορίας.

Παρακολουθήστε το On-Demand

Ενημερώσεις δημόσιου οδικού χάρτη

Τέσσερις συνεδρίες Ask Me Anything τον Απρίλιο και τον Μάιο καλύπτουν ενημερώσεις στον δημόσιο οδικό χάρτη Revit.

Generative + Υπολογιστική Σχεδίαση | Ορίστε μια υπενθύμιση: 19 Απριλίου 2022
Δομές AEC | Ορίστε μια υπενθύμιση: 20 Απριλίου 2022
Ευρωβουλευτής AEC | Ορίστε μια υπενθύμιση: 27 Απριλίου 2022
Αρχιτεκτονική | Ορίστε μια υπενθύμιση: 4 Μαΐου 2022
Τι νέο υπάρχει στο Revit 2023; Καλύτερη απόδοση, περισσότερες δυνατότητες παραγωγικότητας που προέρχονται από τα αιτήματά σας και πιο έξυπνοι τρόποι εργασίας με δεδομένα, τόσο στην επιφάνεια εργασίας όσο και στο cloud.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε τα highlight βίντεο.

https://emake.gr/revit-2023-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%cf%83%cf%87%ce%b5%ce%b4%ce%af%ce%b1%cf%83%ce%b7%cf%82-%cf%83%cf%8d%ce%bd%ce%b4%ce%b5%cf%83%ce%b7%cf%82-%ce%b2/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια