Subscribe Us

header ads

Η επένδυσή μας στο The Industrial Commons - Autodesk Foundation

https://emake.gr/wp-content/uploads/Η-επένδυσή-μας-στο-The-Industrial-Commons-Autodesk-Foundation.jpg


Η επένδυσή μας στα Industrial Commons






Μια επανεφεύρεση της αμερικανικής κλωστοϋφαντουργίας





Το Ίδρυμα Autodesk είναι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσει το The Industrial Commons (TIC) στο χαρτοφυλάκιό του Work & Prosperity. Η TIC είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εδρεύει στο Morganton της Βόρειας Καρολίνας που αγκαλιάζει την κυκλικότητα, τα εργατοκεντρικά μοντέλα και την τεχνολογία για να οικοδομήσει την οικονομική ανθεκτικότητα των τοπικών εταιρειών κλωστοϋφαντουργίας και του εργατικού δυναμικού τους στην κατασκευή.





Από το 1990 έως το 2012, καθώς η παραγωγή μετατοπίστηκε στο εξωτερικό, η απασχόληση στις βιομηχανίες κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης των ΗΠΑ μειώθηκε κατά 75%, με συνολικά 1,2 εκατομμύρια θέσεις εργασίας να χαθούν, πολλές από τις οποίες σε αγροτικές κοινότητες. Στη Βόρεια Καρολίνα, εδώ και πολύ καιρό η υφαντουργία στις ΗΠΑ, η οικονομική ευημερία ήταν στενά συνδεδεμένη με την υγεία της βιομηχανίας. Ως αποτέλεσμα, το κράτος είδε εκατοντάδες τοπικές μεταποιητικές επιχειρήσεις να κλείνουν και χιλιάδες εργαζόμενοι να χάνουν τη δουλειά τους, ένα οδυνηρό παράδειγμα του πώς η εξέλιξη της τοπικής βιομηχανίας μπορεί να οδηγήσει σε ξαφνική εκτόπιση θέσεων εργασίας και οικονομικές δυσχέρειες. Στην κομητεία Burke, όπου έχει την έδρα της η TIC, το μεσαίο εισόδημα των νοικοκυριών είναι 44.500 $ και το ποσοστό φτώχειας είναι 23% υψηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο.





Σήμερα, βλέπουμε μια επανεφεύρεση της κατασκευής κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων στις ΗΠΑ, καθώς οι εταιρείες ένδυσης προσβλέπουν στους εγχώριους κατασκευαστές για να τους βοηθήσουν να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών για μεγαλύτερη προσαρμογή και ταχύτερους χρόνους υλοποίησης από το σχεδιασμό έως την παράδοση. Γίνονται επίσης αυξανόμενες επενδύσεις στη βιώσιμη και ηθική διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας, παρέχοντας μια συναρπαστική ευκαιρία στην αγορά και μια λεωφόρο για την αύξηση της εργασίας και της ευημερίας σε κοινότητες χαμηλού εισοδήματος.





Γιατί τα Industrial Commons;





Το Industrial Commons βασίζεται στην κατασκευαστική κληρονομιά της δυτικής Βόρειας Καρολίνας επωάζοντας και υποστηρίζοντας επιχειρήσεις κλωστοϋφαντουργίας και επίπλων, βοηθώντας τις να υιοθετήσουν τεχνολογία, να ενσωματώσουν πρακτικές κυκλικής οικονομίας και να αποκτήσουν πρόσβαση στις εθνικές αγορές. Οι πελάτες της TIC περιλαμβάνουν μεγάλες εταιρείες ένδυσης όπως η Smartwool® που δίνουν προτεραιότητα στις βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές στις αλυσίδες εφοδιασμού τους.





Από το 2015, το TIC έχει αυξηθεί σε 28 υπαλλήλους και τέσσερις κοινωνικές επιχειρήσεις που εκτείνονται στην αλυσίδα αξίας των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, από τη συλλογή απορριμμάτων και την επεξεργασία ινών (Επιστροφή υλικού) έως την παραγωγή ραμμένων αγαθών (Carolina Textile District) έως τη δική της επωνυμία ένδυσης (COLLECTION). Το δίκτυο της TIC περιλαμβάνει 60 κατασκευαστικές εταιρείες, 1.350 εργάτες-συνοδούς και πάνω από 4.000 άτομα που εκπαιδεύονται και υποστηρίζονται στην επιχειρηματική εκπαίδευση και στις συνεταιριστικές δομές. Οι εργαζόμενοι στο δίκτυο της TIC έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν ζωτικές εργασιακές δεξιότητες, να δημιουργήσουν πλούτο και να αναπτυχθούν σε διαφορετικούς και χωρίς αποκλεισμούς εργασιακούς χώρους.





Προωθώντας τον αντίκτυπο παράλληλα με το Autodesk





Μέσα σε λίγα μόλις χρόνια, η TIC έχει γίνει ένας σημαντικός περιφερειακός παράγοντας της βιομηχανίας και τώρα επιταχύνει την ανάπτυξη και τον αντίκτυπό της. Όπου υπάρχουν κενά στην αλυσίδα αξίας, η TIC επωάζει και καλλιεργεί νέες κοινωνικές επιχειρήσεις. Όπου οι τοπικές επιχειρήσεις υστερούν, η TIC τις καθοδηγεί μέσω της υιοθέτησης βέλτιστων πρακτικών και της συνεργασίας για μεγάλα συμβόλαια. Αν και έχει τις ρίζες της στη δυτική Βόρεια Καρολίνα, η TIC γίνεται ηγετική θέση σε εθνικό επίπεδο με ένα μοντέλο που είναι εφαρμόσιμο τόσο σε ολόκληρη τη χώρα όσο και σε όλες τις βιομηχανίες.





Η TIC ενστερνίζεται την αυτοματοποίηση ως έναν τρόπο για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και τη δημιουργία ασφαλέστερων και πιο δημιουργικών θέσεων εργασίας στη βιομηχανία και χτίζει μια Πανεπιστημιούπολη Καινοτομίας για να διασφαλίσει ότι οι μικροί κατασκευαστές μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μηχανήματα κορυφαίας βιομηχανίας. Με τη βοήθεια ειδικών της Autodesk και λύσεων λογισμικού, το TIC στοχεύει να πραγματοποιήσει τους στόχους του Net-Zero και να κατασκευάσει την πανεπιστημιούπολη σε συνεργασία με πολλούς ενδιαφερόμενους φορείς της κοινότητας αξιοποιώντας τις κοινές δυνατότητες περιβάλλοντος δεδομένων της Autodesk. Το Ίδρυμα Autodesk συνεργάζεται επίσης με την TIC για να ενσωματώσει την καλύτερη στην κατηγορία παρακολούθηση ESG για τη μέτρηση και την παρακολούθηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των επιχειρήσεων του για τους πελάτες.





Μάθετε περισσότερα για το πώς τα Industrial Commons χτίζουν ένα πιο ανθεκτικό, δίκαιο και βιώσιμο μέλλον.






Μάθε περισσότερα



https://emake.gr/%ce%b7-%ce%b5%cf%80%ce%ad%ce%bd%ce%b4%cf%85%cf%83%ce%ae-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-the-industrial-commons-autodesk-foundation/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια