Subscribe Us

header ads

Η Ναυτική Μεταπτυχιακή Σχολή και η Microsoft επιταχύνουν τις δυνατότητες έρευνας και ανάπτυξης

http://img.youtube.com/vi/rNw8SFMTzm4/0.jpg


Η προηγμένη εκπαίδευση και έρευνα επιτρέπει την ανακάλυψη και την καινοτομία. Η Ναυτική Μεταπτυχιακή Σχολή (NPS) ανακοίνωσε πρόσφατα μια Συμφωνία Συνεργατικής Έρευνας και Ανάπτυξης (CRADA) με τη Microsoft για να βοηθήσει να φέρει τις τελευταίες εμπορικές καινοτομίες στην πανεπιστημιούπολη της και από εκεί στο υπόλοιπο Ναυτικό και Σώμα Πεζοναυτών. Ως το κορυφαίο μεταπτυχιακό πανεπιστήμιο στον τομέα της άμυνας του έθνους, το NPS επικεντρώνεται στην ενδυνάμωση των επιχειρησιακά έμπειρων φοιτητών και ειδικών σχολών για έρευνα και επίλυση επιχειρησιακών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν το Ναυτικό των ΗΠΑ, το Σώμα Πεζοναυτών και το Υπουργείο Άμυνας.


Η NPS ανέπτυξε αυτή τη στρατηγική συνεργασία για να φέρει μερικούς από τους πιο έξυπνους στρατιωτικούς φοιτητές και ερευνητές μαζί με ηγέτες τεχνολογίας για να επιταχύνουν την εφαρμοσμένη έρευνα σε λύσεις ικανοτήτων για την αντιμετώπιση πολλών εξαιρετικά περίπλοκων ζητημάτων που επηρεάζουν την εθνική ασφάλεια.


Το CRADA επιτρέπει μια νέα Συνεργατική Ερευνητική Πρωτοβουλία (CRI), όπου ειδικοί της Microsoft θα συνεργάζονται δίπλα-δίπλα με φοιτητές, καθηγητές και προσωπικό του NPS για να αντιμετωπίσουν τέσσερις βασικούς τομείς:


  • Εφαρμογή δυνατοτήτων δικτύου ενισχυμένου με σύννεφο και ευφυούς αιχμής – διερεύνηση συνδέσεων που καθορίζονται από λογισμικό μέσω επίγειων, υποβρυχίων ινών και δορυφόρων και επίδειξη προηγμένων υπολογιστικών ικανοτήτων στο τακτικό άκρο.

  • Ανάπτυξη μιας πανεπιστημιούπολης του μέλλοντος – ενσωματώνοντας την πιο πρόσφατη τεχνολογία από τα εργαλεία συνεργασίας και παραγωγικότητας μας για να βοηθήσουμε στη μετάβαση του NPS σε ένα υπερσύγχρονο εκπαιδευτικό ίδρυμα – μια πανεπιστημιούπολη του μέλλοντος – για να ενεργοποιηθούν οι εικονικές αίθουσες διδασκαλίας ώστε τα μέλη της υπηρεσίας να έχουν πρόσβαση σε πόρους εκπαίδευσης και κατάρτισης σε πραγματικό χρόνο οπουδήποτε στον κόσμο.

  • Επιτάχυνση 21αγ αιώνα Παιχνίδια, Άσκηση, Μοντελοποίηση και Προσομοίωση (GEMS) – Συνεργασία για την έρευνα και την καινοτομία με τις πιο πρόσφατες δυνατότητες μοντελοποίησης και προσομοίωσης για την υποστήριξη βελτιωμένων δυνατοτήτων στρατηγικού παιχνιδιού και αναγκών σχεδιασμού αποστολής.

  • Ενίσχυση του ψηφιακού επιχειρηματικού πειραματισμού και του πεδίου – δοκιμή και ενσωμάτωση των τελευταίων εξελίξεων από ένα κοινό εργαστήριο καινοτομίας στο πεδίο, επιταχύνοντας τον ρυθμό της καινοτομίας για την παροχή αναδυόμενων δυνατοτήτων για τους πολεμιστές μας.

Ένας από τους πρώτους από αυτούς τους τομείς προτεραιότητας που θα παραδοθεί και θα έχει στρατηγικό αντίκτυπο είναι μια προσπάθεια γνωστή ως Εργο Αθήνα – βασικό συστατικό της πανεπιστημιούπολης της μελλοντικής πρωτοβουλίας. Το Athena είναι ένα συνεργατικό ερευνητικό εργαλείο που θα βελτιώσει σημαντικά την έρευνα και τη συνεργασία όχι μόνο στο NPS — αλλά σε ολόκληρο το Υπουργείο Άμυνας (DOD). Η γρήγορη ανάπτυξη του Athena δείχνει την υπόσχεση αυτής της κρίσιμης συνεργασίας μεταξύ της Microsoft και ενός βασικού εταίρου έρευνας και καινοτομίας του DOD όπως η NPS.



Βίντεο YouTube



Εμπόδια στην έρευνα


Το NPS φιλοξενεί πολλά από τα λαμπρότερα μυαλά του έθνους που εργάζονται για την επίλυση των πιο περίπλοκων προκλήσεων ασφάλειας και άμυνας της χώρας μας. Το σχολείο έχει δεδομένα αξίας δεκαετιών αποθηκευμένα στα αρχεία του και οι φοιτητές και οι καθηγητές του NPS είναι ουσιαστικά οι ίδιοι ανθρώπινες βάσεις δεδομένων. Για να αποφοιτήσουν, οι φοιτητές πρέπει να ολοκληρώσουν μια διατριβή ή ένα ερευνητικό έργο, το οποίο απαιτεί την επιλογή ενός σχετικού θέματος/προβλήματος και στη συνέχεια τη διεξαγωγή έρευνας σκάβοντας σε ψηφιακές βάσεις δεδομένων και δουλεύοντας παράλληλα με τη σχολή.


Ο καθορισμός ενός θέματος διατριβής δεν είναι κάτι που οι φοιτητές του NPS παίρνουν ελαφρά. «Ενώ η έρευνα στο NPS είναι τεχνικά εστιασμένη, οι μαθητές μας είναι αφοσιωμένοι στην υπηρεσία. Έτσι, όταν τους ζητείται να επιλέξουν τομείς έρευνας, όλοι θέλουν να εργαστούν σε έργα που θα είχαν τεράστιο αντίκτυπο για το Ναυτικό», λέει ο συνταγματάρχης Randy Pugh, ανώτερος πεζοναύτης του NPS και επικεφαλής του προγράμματος.


Αλλά η υποδομή δεδομένων NPS δεν ευνοούσε την έγκαιρη έρευνα ή συνεργασία. Οι βάσεις δεδομένων τους αποσιωπήθηκαν και αποσυνδέθηκαν, καθιστώντας δύσκολη την ανακάλυψη συνεχών ή μελλοντικών ερευνητικών πρωτοβουλιών. Απλά βρίσκοντας τι η έρευνα - πόσο μάλλον η έρευνα - ήταν ίσα μέρη εικασίες, crowdsourcing και τύχη. Ο Todd Lyons, αντιπρόεδρος του Ιδρύματος NPS, εξηγεί: «Μπορούσατε να αποκτήσετε πρόσβαση στη βάση δεδομένων των αρχείων για να βρείτε έρευνα που είχε ήδη ολοκληρωθεί — υποθέτοντας ότι είχε μεταφορτωθεί στο αρχείο NPS Calhoun — αλλά δεν υπήρχε τρόπος να μάθετε τι συνέβαινε σήμερα. Για να το ξέρετε αυτό, θα πρέπει να ρωτήσετε τους καθηγητές και άλλους φοιτητές για το τι εργάζονταν, ελπίζοντας ότι θα ήταν παρόμοιο με την ιδέα σας. Ήταν πραγματικά από στόμα σε στόμα, για να είμαι ειλικρινής».


Ακόμα κι αν βρήκατε ένα σχετικό πρόβλημα να καλύψετε, η εύρεση σχετικών απαντήσεων παρουσίαζε τις δικές του προκλήσεις. «Συνήθως, ένας χορηγός εισήγαγε την ερώτησή του στην πύλη του Ναυτικού Προγράμματος Έρευνας και βασικά εξαφανίστηκε για ένα ή δύο χρόνια», λέει ο Lyons. "Δεν υπήρχε επίσης καμία εγγύηση ότι η απάντηση - εάν λάβατε μια - ήταν στην πραγματικότητα αυτό που αναζητούσατε."


Το NPS χρειαζόταν έναν καλύτερο, πιο οργανωμένο τρόπο αποθήκευσης πληροφοριών, ενθάρρυνσης της συνεργασίας και σύνδεσης των μαθητών με ειδικούς στο αντικείμενο (ΜΜΕ) – και χρειάζονταν έναν τεχνολογικό συνεργάτη για να το πραγματοποιήσουν.


Εκσυγχρονισμός και επιτάχυνση της έρευνας για την εθνική ασφάλεια


Εργο Αθήνα είναι ένα ερευνητικό εργαλείο συνεργασίας που έχει δημιουργηθεί στη στοίβα Azure και αναπτύσσεται μέσω του Microsoft Teams. Τον τελευταίο χρόνο, το Ίδρυμα NPS υποστήριξε την ανάπτυξη του Project Athena για την παροχή μιας κλιμακούμενης πλατφόρμας που ενδυναμώνει το καινοτόμο ακαδημαϊκό οικοσύστημα της κοινότητας NPS. Παρέχει μια ολοκληρωμένη και χωρίς αποκλεισμούς έξυπνη αποθήκευση δεδομένων που θα υποστηρίζει την πρόσβαση σε όλα τα υπάρχοντα ερευνητικά έργα του DOD, ερευνητικούς πόρους και όλα τα τρέχοντα αιτήματα για νέα έρευνα.


Ενσωματωμένο στο Teams για ευκολία στη χρήση και συγκέντρωση, η διεπαφή χρήστη της Athena για την ανακάλυψη δεδομένων και τη συνεργασία των χρηστών είναι χτισμένη γύρω από έξι βασικά χαρακτηριστικά:


  • Ένα συνεπές μοντέλο εφαρμογής «χώρου εργασίας» για όλες τις ερευνητικές προσπάθειες

  • Η δυνατότητα χρήσης αναζητήσεων που ζητούνται από λέξεις-κλειδιά και αναζήτησης πλήρους κειμένου για την εύρεση σχετικών πληροφοριών και πόρων γρήγορα και αποτελεσματικά

  • Μια ιεραρχική ταξινόμηση θεμάτων που ορίζεται από πίνακα και εύκολα τροποποιείται και οργανώνει τα αποτελέσματα των ερωτημάτων πόρων σε γνωστές και λογικές ερευνητικές περιοχές

  • Τυποποιημένες λέξεις-κλειδιά με βάση το θέμα που χρησιμοποιούνται για την προσθήκη ετικετών σε όλους τους πόρους του Athena

  • Ένα σύνολο προσαρμόσιμων μενού φίλτρων που αποκαλύπτουν τους διαθέσιμους πόρους μέσω του Athena και τις πιο κοινές ιδιότητες

  • Ένα σύνολο αναδυόμενων μενού ειδικά για το περιβάλλον που επιτρέπει στους χρήστες να ανακαλύπτουν, συλλέγουν, συνδέονται, μοιράζονται και συνεργάζονται μέσω των ερευνητικών πόρων του Athena

Η Athena επιτρέπει στο NPS να τυποποιεί τα δεδομένα με τρόπο που τα διατηρεί τακτοποιημένα και εύκολα αναζητήσιμα. Αυτό βοηθά τις ΜΜΕ να καθαρίζουν και να συγχωνεύουν εύκολα και με ασφάλεια λέξεις-κλειδιά, να προσαρμόζουν και να επισημαίνουν την ταξινόμηση, να τροποποιούν και να επεκτείνουν τα μενού φίλτρων και να καθαρίζουν τη χρήση τυποποιημένων όρων αναζήτησης στις εγγραφές πόρων. Οι ΜΜΕ μπορούν να συνεργαστούν με ιδιοκτήτες αποθετηρίων πηγής για να προετοιμάσουν τα δεδομένα τους για την απορρόφηση του Athena και να προσαρμόσουν την ταξινόμηση ώστε να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες της ερευνητικής τους περιοχής.


Μέσω της συνεργασίας με τη Microsoft, η NPS θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί τις δυνατότητες μετάφρασης του Azure Cognitive Search στο Athena για τη μετάφραση εγγράφων γραμμένων σε άλλες γλώσσες στα αγγλικά, μειώνοντας δραστικά τον χρόνο και το κόστος αναζήτησης μη αυτόματης μετάφρασης.


Το μέλλον της έρευνας


Για τους φοιτητές και τους ερευνητές του NPS, το Athena θα αλλάξει το παιχνίδι. Με το Athena, το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να συνδεθούν στο Teams για να λάβουν τις πιο πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με ολοκληρωμένα, εν εξελίξει και προτεινόμενα ερευνητικά έργα.


Η Αθηνά δεν θα βελτιώσει μόνο την έρευνα, αλλά και τη συνεργασία. Μέσω ενός μόνο εργαλείου, οι μαθητές μπορούν πλέον να βρίσκουν συμβούλους, συνεργάτες, χορηγούς και συνεργάτες με συγκεκριμένα ενδιαφέροντα και δεξιότητες για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της έρευνάς τους. Αυτό δημιουργεί ένα ερευνητικό περιβάλλον που ενθαρρύνει τον πειραματισμό και την κοινωνικοποίηση μεταξύ ομοϊδεατών ερευνητών και κοινοτήτων. Το πιο σημαντικό, η Athena επιτρέπει επίσης σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα στο Ναυτικό, στο Σώμα Πεζοναυτών ή στην κοινή δύναμη να γνωρίζουν ότι τα προβλήματά τους εργάζονται από αυτές τις ομάδες, να συμμετέχουν στην ανάπτυξη λύσεων και να εφαρμόζουν γρήγορα τα αποτελέσματα της έρευνας όταν ολοκληρωθούν τα έργα.


Δημιουργεί επίσης μονοπάτια για τους μαθητές να δοκιμάσουν τα ερευνητικά τους ευρήματα στον πραγματικό κόσμο. «Δημιουργήσαμε το Athena για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να εντοπίσουν προβλήματα, να αναπτύξουν ιδέες και να συνδέσουν τους μαθητές με το πεδίο, οι άνθρωποι που εργάζονται πραγματικά πάνω σε αυτά τα προβλήματα, είτε βρίσκονται σε περιβάλλον πληροφορικής, σε αεροπλανοφόρο ή σε μια μπροστινή βάση». λέει ο Rick Hargrove, μέλος του Ιδρύματος NPS και επικεφαλής αρχιτέκτονας της Athena. «Εάν η έρευνα μπορούσε να τους βοηθήσει στη δουλειά τους, τότε θέλουμε να ενισχύσουμε αυτή τη συνεργασία».


Μια διαρκής συνεργασία


Η Microsoft υποστηρίζει την κοινότητα εθνικής ασφάλειας για περισσότερα από 40 χρόνια, παρέχοντας τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες για να διασφαλίσει ότι οι γυναίκες και οι άνδρες μας έχουν τα εργαλεία για να ανταποκριθούν στις αποστολές τους.


Το Athena χρησιμεύει ως παράδειγμα του τύπου των δυνατοτήτων που μπορεί να δώσει αυτή η συνεργασία με το NPS μέσω της Συνεταιριστικής Ερευνητικής Πρωτοβουλίας. Μέσω της συνεχούς συνεργασίας, οι τέσσερις τομείς εστίασης του CRI θα ενσωματωθούν και θα αλληλοσυμπληρώνονται για να βοηθήσουν το NPS να δημιουργήσει μια ισχυρή πανεπιστημιούπολη και ίδρυμα που θα αξιοποιήσει την πιο πρόσφατη εμπορική καινοτομία για να προωθήσει τον αντίκτυπο της αποστολής του και να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες και μελλοντικές προκλήσεις.


Ετικέτες: Azure, Cloud, intelligent edge, Microsoft Teams, στρατιωτικός


https://emake.gr/%ce%b7-%ce%bd%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%80%cf%84%cf%85%cf%87%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae-%cf%83%cf%87%ce%bf%ce%bb%ce%ae-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-microsoft-%ce%b5/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια