Subscribe Us

header ads

Παρουσιάζοντας το Geotechnical Modeler for Civil 3D - Infrastructure Reimagined

https://emake.gr/wp-content/uploads/Παρουσιάζοντας-το-Geotechnical-Modeler-for-Civil-3D-Infrastructure-Reimagined.jpg

Παρουσιάζοντας το Geotechnical Modeler for Civil 3D





Αρχική σελίδα




Κοινοποίηση στο Facebook




Μοιραστείτε το στο Twitter




Μοιραστείτε το στο LinkedIn

Οπτικοποιήστε υπόγεια δεδομένα για να βελτιώσετε τις αποφάσεις και να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο στα έργα σας

Η μοντελοποίηση υποεπιφανειακών πληροφοριών είναι κρίσιμης σημασίας όταν εργάζεστε σε νέα έργα σχεδιασμού ή την αποκατάσταση υφιστάμενων κεφαλαιουχικών περιουσιακών στοιχείων. Περιλαμβάνει την ανάλυση των εδαφών, των πετρωμάτων και άλλων υλικών της γης και την αξιολόγηση των επιπτώσεών τους στην κατασκευή και την απόδοση σε κάθε τύπο έργου, συμπεριλαμβανομένων δρόμων, σηράγγων, γεφυρών και κτιρίων. Χωρίς κατάλληλους υπολογισμούς και ανάλυση γεωτεχνικής μοντελοποίησης, μπορεί να προκληθούν σημαντικές ζημιές λόγω μετατοπίσεων ευστάθειας πρανών, σεισμών ή άλλων επιπτώσεων.

Το Geotechnical Modeler, μια νέα επέκταση του Civil 3D, που κυκλοφόρησε στις 9 Φεβρουαρίου, παρέχει στους μηχανικούς και τους σχεδιαστές ένα εργαλείο για να οπτικοποιούν και να αναλύουν πιο αποτελεσματικά τα γεωτεχνικά δεδομένα και στη συνέχεια να χρησιμοποιούν εύκολα αυτά τα δεδομένα απευθείας στο Civil 3D σχεδιαστικό τους μοντέλο.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=dG1AlkcyUuE[/embed]

«Το όραμα του τι είναι δυνατό με τα τρισδιάστατα μοντέλα μπορεί πλέον να υλοποιηθεί καλύτερα από πολιτικούς μηχανικούς και τα μη τεχνικά μέλη οποιασδήποτε ομάδας», λέει ο Διευθυντής Προϊόντων της Autodesk, Ramesh Sridharan.

Δημιουργήστε γεωτεχνικά αντικείμενα με ευκολία

Το Geotechnical Modeler for Civil 3D παρέχει εργαλεία για να

  • δημιουργούν εύκολα επιφάνειες στρώματος
  • δημιουργία υποεπιφανειακών απεικονίσεων γεωτεχνικών δεδομένων σε προβολές προφίλ
  • μεταφέρετε πληροφορίες προφίλ σε τρισδιάστατη προβολή

Τα σχόλια από τους χρήστες του Civil 3D ενημέρωσαν την ανάπτυξη της επέκτασης, αποκαλύπτει ο Sridharan. Για τη γεωτεχνική μοντελοποίηση, ήταν σαφές ότι οι χρήστες χρειάζονταν έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο για να κατανοήσουν τον τρόπο διαχείρισης και εισαγωγής των δεδομένων τους στο Civil 3D.

Το Geotechnical Modeler for Civil 3D απλοποιεί τη ροή εργασίας διαχωρίζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες διαχειρίζονται τα γεωτεχνικά τους δεδομένα από τη διαδικασία σύνδεσης αυτών των δεδομένων με το Civil 3D για τη δημιουργία γεωτεχνικών μοντέλων. Και δίνει στους χρήστες επιλογές παρέχοντας δύο μεθόδους για την εισαγωγή δεδομένων υπόγειας στο Civil 3D.

«Κάναμε τη διαδικασία εισαγωγής πολύ απλή», εξηγεί ο Sridharan. «Χρησιμοποιεί τις κοινές μορφές AGS και CSV του κλάδου. Μπορείτε να κάνετε εισαγωγή με ένα κλικ και να αρχίσετε να δημιουργείτε και να δημιουργείτε επιφάνειες από πολλά σημεία δεδομένων. Και χρειάζεται μόνο μια εισαγωγή για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε [the data] και σε άλλα σχέδια».

Η υποστήριξη για AGS επιτρέπει στους χρήστες αποκλειστικού γεωτεχνικού και υποεπιφανειακού λογισμικού που χρησιμοποιούν αυτή τη μορφή να συνδέουν εύκολα τα γεωτεχνικά τους δεδομένα στα έργα Civil 3D. Ενώ η υποστήριξη για CSV επιτρέπει στους χρήστες να αναπτύσσουν και να εισάγουν δεδομένα σε μια απλή μορφή αρχείου που βασίζεται σε κείμενο χωρίς την ανάγκη εξειδικευμένου λογισμικού.

Με τα γεωτεχνικά δεδομένα που εισάγονται στο Civil 3D, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν γρήγορα επιφάνειες στρώματος που αντιπροσωπεύουν κάθε στρώμα υλικού. Οι χρήστες μπορούν να εξετάσουν δεδομένα γεώτρησης χρησιμοποιώντας δισδιάστατα sticklog που αναπαριστούν γραφικά τα διαφορετικά υλικά και τα βάθη, βοηθώντας στην καλύτερη κατανόηση των δεδομένων γεωτρήσεων. Μπορούν επίσης να δημιουργηθούν τρισδιάστατες γεωτρήσεις, διευκολύνοντας την ακόμη πιο αποτελεσματική απεικόνιση των υπόγειων συνθηκών.

Το Geotechnical Modeler προάγει περαιτέρω τις οπτικές αξιολογήσεις, επιτρέποντας στους χρήστες να δημιουργούν προβολές προφίλ κάτω από την επιφάνεια. Αυτό το προφίλ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε φύλλα σχεδίασης, αλλά μπορεί επίσης να προβληθεί σε 3D. Η συγκέντρωση αυτών των πλούσιων πληροφοριών σε μια τρισδιάστατη προβολή βοηθά τον μηχανικό να λάβει καλύτερες αποφάσεις σχεδιασμού.

"Οι χρήστες μπορούν επίσης τώρα να δουν την προβολή του προφίλ τους με πολλές δυνατές επιλογές για έρευνες, διατομές ενός τρισδιάστατου ή δισδιάστατου προφίλ και το ίδιο για τα δεδομένα γεωτρήσεων τους", προσθέτει ο Sridharan.

Οι ροές εργασίας θα πρέπει να είναι γνωστές στους χρήστες του λογισμικού Civil 3D, καθώς το εργαλείο χρησιμοποιεί μια ποικιλία αντικειμένων και στυλ Civil 3D. Η ευελιξία του δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργούν και να διαχειρίζονται τυπικούς τύπους και στυλ αντικειμένων Civil 3D, όπως: σημεία COGO, TINN, Ευθυγραμμίσεις, Προφίλ και Προβολές προφίλ.

"Η χρήση της επέκτασης Geotechnical Modeler είναι πλέον ο πιο γρήγορος τρόπος για να δημιουργήσετε μια διάταξη τοποθεσίας με πολλαπλές υπόγειες επιφάνειες", επιβεβαιώνει ο Sridharan. «Με την πιο πρόσφατη έκδοση του Civil 3D για το 2022, οτιδήποτε δημιουργείτε με το Geotechnical Modeler μπορεί να κοινοποιηθεί στα προϊόντα της Autodesk μέσω του cloud», λέει ο Sridharan. «Και βελτιώνοντας την πρόσβαση στα σχέδια μέσω των Navisworks και InfraWorks, η επέκταση ενισχύει τη δέσμευση των ενδιαφερομένων με την πτυχή της οπτικοποίησης, με αποτέλεσμα την καλύτερη διαχείριση των έργων».

Μάθετε περισσότερα για το Geotechnical Modeler for Civil 3D σε ένα νέο διαδικτυακό σεμινάριο

Το Geotechnical Modeler προσφέρει μια εναλλακτική λύση στις σιαγόνες και χρονοβόρες διαδικασίες για τη διαχείριση γεωτεχνικών δεδομένων. Εγγραφείτε για ένα νέο διαδικτυακό σεμινάριο στις 15 Φεβρουαρίου και ανακαλύψτε έναν νέο και εγγενή τρόπο εργασίας που επανεξετάζει τη διαδικασία εισαγωγής δεδομένων για το Civil 3D.

Τι θα μάθετε:

  • Εισαγωγή και διαχείριση υπόγειων πληροφοριών
  • Δημιουργία επιφανειών από δεδομένα γεωτρήσεων
  • Δημιουργία υπόγειων προφίλ
  • Οπτικοποίηση δεδομένων γεώτρησης και κολλήματος
  • Εξαγωγή γεωτεχνικών δεδομένων

μικρόεγγραφείτε ΤΩΡΑ:

Η επέκταση Geotechnical Modeler for Civil 3D κυκλοφορεί στις 9 Φεβρουαρίου.Εγγραφείτε για ένα διαδικτυακό σεμινάριο στις 15 Φεβρουαρίουγια να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς η επέκταση μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε πιο αποτελεσματικά τις ροές εργασιών των δεδομένων σχεδιασμού.


  • Αρχική σελίδα
  • Civil 3D
  • Γεωτεχνικός Μοντελιστής

Ramesh Sridharan

https://emake.gr/%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b9%ce%ac%ce%b6%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%82-%cf%84%ce%bf-geotechnical-modeler-for-civil-3d-infrastructure-reimagined/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια