Subscribe Us

header ads

Η Broadcom εξαγοράζει τη VMware για 61 δισεκατομμύρια δολάρια

https://emake.gr/wp-content/uploads/Η-Broadcom-εξαγοράζει-τη-VMware-για-61-δισεκατομμύρια-δολάρια.jpg


Η Broadcom εξαγοράζει τη VMware με μια συμφωνία 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά και μετοχές. Είναι μια από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εξαγορές όλων των εποχών, πίσω από τη συμφωνία EMC των 67 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Dell και την εκκρεμή εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft για 68,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Broadcom είναι γνωστή για την επιχειρηματική της δραστηριότητα με τσιπ, το σχεδιασμό και την κατασκευή ημιαγωγών για μόντεμ, τσιπ Wi-Fi και Bluetooth σε πολλές συσκευές.


Αυτή η γιγαντιαία εξαγορά για το VMware έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει τις επιχειρήσεις λογισμικού της Broadcom. Το VMware, το οποίο ανήκε στην Dell μέχρι την απόσχισή του πέρυσι, εστιάζει στην τεχνολογία cloud computing και virtualization. Εάν έχετε χρησιμοποιήσει μια εικονική μηχανή στην εργασία σας την τελευταία δεκαετία, το πιθανότερο είναι ότι τροφοδοτήθηκε από τη VMware ή τον ανταγωνιστή της Citrix. Συσκευές από την Apple, την Google και άλλες χρησιμοποιούν τσιπ Broadcom και είναι πιθανό οι συσκευές στις οποίες χρησιμοποιήσατε Wi-Fi ή Bluetooth να τροφοδοτούνταν πιθανώς από τσιπ Broadcom σε κάποιο μέρος της αλυσίδας δικτύωσης.












Ένα τσιπ δικτύωσης της Broadcom.
Εικόνα: Broadcom



Ο συνδυασμός VMware και Broadcom θα μπορούσε να είναι ισχυρός, επικεντρωμένος στην εταιρική υποδομή και στο cloud computing. Η Broadcom εξαγόρασε προηγουμένως την CA Technologies, κατασκευαστές λογισμικού ασφάλειας και βάσεων δεδομένων, για 18,9 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018, και μάλιστα απέκτησε τη μονάδα επιχειρησιακής ασφάλειας της Symantec για 10,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019. Λιγότερο από 12 μήνες αργότερα, πούλησε την επιχείρηση Symantec στην Accenture για ένα άγνωστο ποσό .


Η Broadcom σχεδιάζει τώρα να μετονομάσει το Broadcom Software Group της σε VMware και να ενσωματώσει την υπάρχουσα υποδομή και τις προσφορές λογισμικού ασφαλείας της ως μέρος του VMware. «Συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα και την ταλαντούχα ομάδα μας με το υπάρχον χαρτοφυλάκιο εταιρικού λογισμικού της Broadcom, που όλα στεγάζονται με την επωνυμία VMware, δημιουργεί ένα αξιοσημείωτο πρόγραμμα αναπαραγωγής εταιρικού λογισμικού», λέει ο Raghu Raghuram, Διευθύνων Σύμβουλος της VMware.


Η συμφωνία, η οποία αναμένεται να κλείσει το οικονομικό έτος 2023 της Broadcom, έχει την υποστήριξη του Michael Dell, ο οποίος μαζί με τη Silver Lake κατέχουν περίπου το 50% της VMware. Εάν η συμφωνία κλείσει, θα είναι μία από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές συμφωνίες όλων των εποχών. Η Broadcom απέτυχε προηγουμένως να αγοράσει την ανταγωνιστική εταιρεία κατασκευής chip Qualcomm για περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια, αφού η κυβέρνηση Τραμπ μπλόκαρε τη συμφωνία, επικαλούμενη ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια.




https://emake.gr/%ce%b7-broadcom-%ce%b5%ce%be%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%ac%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b7-vmware-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-61-%ce%b4%ce%b9%cf%83%ce%b5%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%bf%ce%bc%ce%bc%cf%8d%cf%81%ce%b9/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια