Subscribe Us

header ads

Σπορά της καινοτομίας του τοπικού εργατικού δυναμικού σε ειδικευμένα επαγγέλματα - Ίδρυμα Autodesk

https://emake.gr/wp-content/uploads/Σπορά-της-καινοτομίας-του-τοπικού-εργατικού-δυναμικού-σε-ειδικευμένα-επαγγέλματα.jpg


Σπορά της καινοτομίας του τοπικού εργατικού δυναμικού σε ειδικευμένα επαγγέλματα






Η εικόνα είναι ευγενική προσφορά του Jamie Kelter Davis/Revolution Workshop





Οι επενδύσεις με αντίκτυπο και η εταιρική φιλανθρωπία διαδραματίζουν μοναδικούς ρόλους στη διασφάλιση της ευημερίας των τοπικών οικοσυστημάτων του εργατικού δυναμικού. Η εταιρική φιλανθρωπία είναι μοναδικά κατάλληλη για την απομάκρυνση του κινδύνου υποσχόμενων καινοτομιών, συμπεριλαμβανομένων λύσεων που επιλύουν προκλήσεις του εργατικού δυναμικού. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους τομείς της μεταποίησης και των κατασκευών που ψηφιοποιούνται ολοένα και περισσότερο, με αποτέλεσμα να διευρύνεται το χάσμα δεξιοτήτων μεταξύ της γνώσης των εργαζομένων και της ετοιμότητας για εργασία.





Η ανάγκη τακτικής ενημέρωσης των δεξιοτήτων είναι απαραίτητη σε όλους τους κλάδους, αλλά ιδιαίτερα σε ειδικευμένους κλάδους. Η παραμονή στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής καινοτομίας μπορεί να οδηγήσει σε εξέλιξη σταδιοδρομίας, αυξημένη ευθύνη, υψηλότερους μισθούς και μεγαλύτερη ασφάλεια εργασίας. Σε μια πρόσφατη μελέτη, το 89% των ειδικευμένων εργαζομένων που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι εργάζονται με τεχνολογία αιχμής και το 94% δηλώνουν ότι οι δουλειές τους έχουν υψηλή ζήτηση.





Το Ίδρυμα Autodesk υποστηρίζει το εργατικό δυναμικό του μέλλοντος επενδύοντας σε ανατρεπτικές λύσεις περιφερειακού εργατικού δυναμικού μέσω του χαρτοφυλακίου του Work and Prosperity. Το Ίδρυμα το πράττει επενδύοντας σε οραματιστές ηγέτες που υποστηρίζουν εργαζομένους στον τομέα της μεταποίησης και των κατασκευών που αλλάζουν ταχέως λόγω του ψηφιακού μετασχηματισμού.





Προκειμένου να αντιμετωπιστούν αυτά τα ζητήματα ολιστικά, ακολουθούμε μια τριμερή προσέγγιση: 1) επενδύοντας σε πρωτοβουλίες που βασίζονται στον τόπο για να συναντηθούν οι εργαζόμενοι όπου βρίσκονται, 2) εστιάζοντας στις προσπάθειες της DEI για επέκταση της δεξαμενής υποψηφίων και 3) παρακολουθώντας μετρήσιμα αποτελέσματα για να ξέρουμε αν έχουμε επιτύχει απτό αντίκτυπο.





Συνάντηση εργαζομένων όπου βρίσκονται





Το εργατικό δυναμικό των Ηνωμένων Πολιτειών είναι λιγότερο κινητό σήμερα από οποιαδήποτε προηγούμενη γενιά. Η κινητικότητα του εργατικού δυναμικού βρίσκεται σε πτώση από τη δεκαετία του 1980 – μια τάση που λένε οι ερευνητές ότι αποκλίνει από την αμερικανική παράδοση της «ανήσυχης κινητικότητας» όταν τα άτομα κινούνταν εύκολα προς αναζήτηση νέων ευκαιριών.





Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις βιομηχανίες μεταποίησης και κατασκευών που αναπτύσσονται με άλματα και όρια. Σε αντίθεση με τον πολλαπλασιασμό των θέσεων εργασίας της παραδοσιακής τεχνολογίας, αυτές οι βιομηχανίες δεν προσφέρονται εύκολα για εργασία εξ αποστάσεως. Αντίθετα, συνδέονται εγγενώς με ένα μέρος. Για άτομα που τους αρέσει να σχεδιάζουν, να μηχανολογούν, να κατασκευάζουν ή να κατασκευάζουν φυσικά προϊόντα, οι ρόλοι σε αυτούς τους κλάδους είναι ιδιαίτερα περιζήτητοι.





Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί προειδοποιούν ότι έως και 2,1 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στη μεταποίηση στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να μείνουν απλήρωτες μέχρι το 2030 και 10 εκατομμύρια ακάλυπτες θέσεις εργασίας παγκοσμίως. Εν τω μεταξύ, οι κατασκευαστικές εταιρείες βλέπουν αύξηση 3% στη ζήτηση για εργατικό δυναμικό. Πέρυσι οι κατασκευαστικές εταιρείες προσέλαβαν 125.000 εργάτες και εξακολουθούν να χρειάζονται επιπλέον 240.000 φέτος μόνο στις ΗΠΑ.





Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι εργαζόμενοι δεν θα μείνουν πίσω, οι τοπικές επενδύσεις σε προγράμματα αναβάθμισης και αναβάθμισης δεξιοτήτων είναι πρωταρχικής σημασίας. Αλλά το ίδιο ισχύει και για την προώθηση υποσχόμενων εμπορικών ευκαιριών ειδικευμένων με εργαζομένους που ενδέχεται να μην εξετάσουν το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν καριέρα σε κανένα από τα δύο.





Γεφύρωση του χάσματος δεξιοτήτων διευρύνοντας τη δεξαμενή υποψηφίων





Ένα βασικό συστατικό για την πλήρωση αυτών των πολλά υποσχόμενων ρόλων είναι η πρόσληψη, η πρόσληψη και η εκπαίδευση διαφορετικών ταλέντων. Γνωρίζοντας ότι οι εργαζόμενοι είναι λιγότερο πιθανό να μετεγκατασταθούν για νέους ρόλους, οι εταιρείες θα πρέπει να διευρύνουν το άνοιγμα για την πρόσληψη πιο διαφορετικών ταλέντων στις τοπικές οικονομίες. Στην πραγματικότητα, λιγότεροι από ένας στους τρεις επαγγελματίες της μεταποίησης είναι γυναίκες σήμερα, παρόλο που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ήμισυ του συνολικού εργατικού δυναμικού στις Ηνωμένες Πολιτείες. Και οι ποικίλες προσλήψεις είναι καλές για το τελικό αποτέλεσμα. Μια ανάλυση των κατασκευαστικών εταιρειών του Fortune 500 αποκαλύπτει ότι οι εταιρείες που προωθούν τη διαφορετικότητα και δημιουργούν περιβάλλοντα χωρίς αποκλεισμούς είναι πιο πιθανό να έχουν ισχυρότερες οικονομικές επιδόσεις.





Παρομοίως, άτομα που μπορεί να μην εξετάσουν το ενδεχόμενο να δουλέψουν σε αυτό που παραδοσιακά ήταν ένα επάγγελμα ειδικευμένων, θα μπορούσαν να επανεξετάσουν τα οφέλη των ρόλων σε αυτούς τους κλάδους. Καθώς οι προηγμένες τεχνολογίες όπως η ρομποτική και η τεχνητή νοημοσύνη ενσωματώνονται περαιτέρω σε πιο παραδοσιακούς τομείς, οι μισθοί αυξάνονται. Για παράδειγμα, το Associated Builders and Contractors σημείωσε ότι το 2021, οι μέσες ωριαίες αποδοχές των εργαζομένων στις κατασκευές που εδρεύουν στις ΗΠΑ έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδό τους ποτέ - στα 32,11 $ ανά ώρα.





Οργανισμοί όπως το Pallet Shelter, ένας επενδυτής του Ιδρύματος Autodesk, και μια εταιρεία κοινωνικών σκοπών που κατασκευάζει καταφύγια ταχείας απόκρισης που παρέχουν μεταβατική στέγαση σε ένα κοινοτικό περιβάλλον. Η Pallet εστιάζει επίσης στην οικοδόμηση ενός πιο δίκαιου και χωρίς αποκλεισμούς εργατικού δυναμικού στη μεταποίηση, στρατολογώντας άτομα που παραδοσιακά αποκλείονται από ευκαιρίες απασχόλησης, αλλά που επιδεικνύουν δέσμευση στην αποστολή του οργανισμού και επιθυμία να οικοδομήσουν μια μεταποιητική καριέρα. Ελπίζουμε να δούμε περισσότερους οργανισμούς όπως η Pallet να εμφανίζονται για να προωθήσουν περισσότερες πρακτικές πρόσληψης χωρίς αποκλεισμούς – κλείνοντας το χάσμα δεξιοτήτων.





Μέτρηση των αποτελεσμάτων





Αν και είναι σημαντικό να μετρήσουμε πόσοι μαθητές και επαγγελματίες επωφελούνται από νέες ευκαιρίες για να μάθουν και να προωθήσουν τη σταδιοδρομία τους, πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να κατανοήσουμε το αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών. Αποκτούν τα άτομα πρόσβαση σε ποιοτικές θέσεις εργασίας; Αυτές οι δουλειές πληρώνουν μεροκάματο και παρέχουν παροχές όπως υγειονομική περίθαλψη και αναρρωτική άδεια; Ως αποτέλεσμα, επικεντρωνόμαστε στην παρακολούθηση τόσο των «εκροών» (όπως ο αριθμός των ατόμων που αποκτούν εκ νέου εξειδίκευση), όσο και των «αποτελεσμάτων» (όπως τα κέρδη από μισθούς) για να δούμε εάν η πρόσβαση σε συγκεκριμένες ευκαιρίες βοηθά τους εργαζόμενους να ευημερούν.





Είναι ακόμη νωρίς, αλλά μέσω των συνεργατών μας έχουμε υποστηρίξει την εκπαίδευση εργαζομένων σε κλίμακα, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 12 εκατομμυρίων (μέσω χαμηλής αφής) και περίπου 30.000 (μέσω υψηλής αφής) εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Επιπλέον, έχουμε δει κέρδη 5.000 – 25.000 $ σε μισθούς (ανά άτομο/έτος) και 17.644 θέσεις εργασίας μέχρι στιγμής. Η παρακολούθηση αυτών των μετρήσεων μάς βοηθά να κατανοήσουμε πώς οι προσεγγίσεις των καλύτερων στην κατηγορία τους συνεργατών μας αλλάζουν τους κλάδους γενικότερα.





Στοίχημα σε καινοτόμους που βασίζονται σε τόπους





Λοιπόν, πώς αξιοποιούμε τα εταιρικά φιλανθρωπικά μας δολάρια για να εξαλείψουμε τον κίνδυνο λύσεις; Επενδύουμε σε καινοτόμους οργανισμούς που κλιμακώνουν ανατρεπτικές λύσεις εργατικού δυναμικού σε περιοχές σε όλες τις Η.Π.Α., συμπεριλαμβανομένων των Midwest, και των Appalachia. Ακολουθούν μερικά μόνο παραδείγματα:





  • Η Coalfield Development εκπαιδεύει ανέργους σε σύγχρονες δεξιότητες εργατικού δυναμικού με αποστολή να οικοδομήσουν πιο ανθεκτικές αγροτικές κοινότητες, ακμάζουσες οικονομίες και τις συνθήκες για όλους τους ανθρώπους να ξεκλειδώσουν πλήρως τις δυνατότητες, τη δύναμη και τον σκοπό τους.
  • Η μη κερδοσκοπική κοινωνική επιχείρηση του Revolution Workshop παρέχει ανάπτυξη εργατικού δυναμικού στις κατασκευές και την ξυλουργική για ανέργους ή υποαπασχολούμενους σε συνεργασία με επιχειρήσεις της περιοχής.
  • Η Industrial Commons ιδρύει και κλιμακώνει κοινωνικές επιχειρήσεις και βιομηχανικούς συνεταιρισμούς ιδιόκτητων εργαζομένων και υποστηρίζει τους εργαζόμενους πρώτης γραμμής για να οικοδομήσουν μια νέα εργατική τάξη του Νότου που εξαλείφει τις ανισότητες της φτώχειας των γενεών και χτίζει μια οικονομία και μέλλον για όλους.

Τι έπεται?





Αυτές είναι επενδύσεις πρώιμου σταδίου και θα παρακολουθούμε την πρόοδο κάθε οργανισμού για να κλιμακώσουμε όχι μόνο τις λύσεις τους αλλά και να προσφέρουμε αποτελέσματα για τους εργαζόμενους. Ελπίζουμε ότι κοινοποιώντας την προσέγγισή μας για την υποστήριξη του εργατικού δυναμικού της παραγωγής και των κατασκευών, ενδέχεται να εμπνεύσουμε άλλους να εξετάσουν τρόπους με τους οποίους μπορούν να υποστηρίξουν την καινοτομία του τοπικού εργατικού δυναμικού.



https://emake.gr/%cf%83%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%ac-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%84%ce%bf%ce%bc%ce%af%ce%b1%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%8d-%ce%b5%cf%81%ce%b3/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια