Subscribe Us

header ads

Ο Έλον Μασκ φέρεται να δηλώνει ότι η εξ αποστάσεως εργασία δεν είναι πλέον αποδεκτή στην Tesla



Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, έχει λάβει σκληρή στάση ενάντια στους υπαλλήλους του που εργάζονται από το σπίτι. Electrek και Bloomberg κανω ΑΝΑΦΟΡΑ. Σε ένα email που προφανώς εστάλη στο εκτελεστικό προσωπικό της εταιρείας με θέμα «Η απομακρυσμένη εργασία δεν είναι πλέον αποδεκτή», ο Διευθύνων Σύμβουλος είπε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να περνούν τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα στο γραφείο ή αλλιώς «να φύγουν από την Tesla». Είπε ότι αυτό θα πρέπει να είναι ένα «κύριο γραφείο της Tesla» και όχι ένα «απομακρυσμένο υποκατάστημα».


Απαντώντας σε ένα στιγμιότυπο οθόνης του φερόμενου email που δημοσιεύτηκε στο Twitter, Ο Μασκ δεν αρνήθηκε την αυθεντικότητά του, και έγραψε ότι όποιος διαφωνεί με την πολιτική του να έρχεται στο γραφείο «θα πρέπει να προσποιείται ότι εργάζεται κάπου αλλού». Η Tesla δεν απάντησε Το Verge's αίτημα για σχολιασμό, αλλά αναφέρεται ευρέως ότι διέλυσε το γραφείο Τύπου της.





Στο email του, ο Διευθύνων Σύμβουλος πρόσθεσε ότι θα ήταν πρόθυμος να εξετάσει αιτήματα για εξ αποστάσεως εργασία υπό ορισμένες συνθήκες, αλλά ανέφερε ότι τέτοια αιτήματα θα πρέπει να είναι «εξαιρετικά» για να εγκριθούν. «Εάν υπάρχουν ιδιαίτερα εξαιρετικοί συνεισφέροντες για τους οποίους αυτό είναι αδύνατο, θα εξετάσω και θα εγκρίνω απευθείας αυτές τις εξαιρέσεις», έγραψε. Το να δουλεύεις 40 ώρες αυτοπροσώπως, είπε, είναι «λιγότερο από ό,τι ζητάμε από τους εργάτες του εργοστασίου».


Σε ένα επακόλουθο email που είδε ElectrekΟ Διευθύνων Σύμβουλος ισχυρίστηκε ότι η δική του ιστορία σχεδόν στο εργοστάσιο της Tesla ήταν ο λόγος για την επιβίωση της εταιρείας. «Όσο μεγαλύτερος είσαι, τόσο πιο ορατή πρέπει να είναι η παρουσία σου», έγραψε. «Υπάρχουν φυσικά εταιρείες που δεν το απαιτούν αυτό, αλλά πότε ήταν η τελευταία φορά που έστειλαν ένα υπέροχο νέο προϊόν; Έχει περάσει καιρός».


Αφού η παγκόσμια πανδημία ανάγκασε πολλές εταιρείες να εισαγάγουν γρήγορα πολιτικές απομακρυσμένης εργασίας, πολλές αξιολογούν τώρα πώς θα πρέπει να επαναφέρουν τους υπαλλήλους τους στο γραφείο ή αν χρειάζεται εξαρχής. Ορισμένοι, όπως η Apple, δοκιμάζουν μια υβριδική προσέγγιση που περιλαμβάνει υπαλλήλους που έρχονται στο γραφείο μόνο για ένα μέρος της εβδομάδας.


Η σκληροπυρηνική στάση του Tesla τον καθιστά σχετικά ακραίο στο λεγόμενο «νέο κανονικό». «Εάν δεν εμφανιστείτε, θα υποθέσουμε ότι έχετε παραιτηθεί», έγραψε ο Μασκ. Μπορείτε να διαβάσετε και τα δύο email του στο σύνολό τους Electrek.




https://emake.gr/%ce%bf-%ce%ad%ce%bb%ce%bf%ce%bd-%ce%bc%ce%b1%cf%83%ce%ba-%cf%86%ce%ad%cf%81%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%ce%b4%ce%b7%ce%bb%cf%8e%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%cf%8c%cf%84%ce%b9-%ce%b7-%ce%b5%ce%be/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια