Subscribe Us

header ads

Netfabb Simulation Research & Validation: Distortion Compensation

https://emake.gr/wp-content/uploads/Netfabb-Simulation-Research-Validation-Distortion-Compensation.png

Η δοκιμή και το σφάλμα είναι ιδιαίτερα δαπανηρή στην κατασκευή πρόσθετων μετάλλων. Με τόσες πολλές μεταβλητές μεταξύ υλικών, μηχανών και σχεδίων ανταλλακτικών, είναι σχεδόν αδύνατο να γνωρίζουμε τον τύπο επιτυχίας.


Η θερμομηχανική προσομοίωση, ειδικά η προσέγγιση πολλαπλής κλίμακας της Netfabb, παρέχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Από το 2012, περισσότερα από 7,3 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ έχουν δαπανηθεί για την επικύρωση των προβλέψεων του λύτη Netfabb Simulation, συγκρίνοντάς τα με τα πειραματικά αποτελέσματα για υλικά, παραμέτρους εκτύπωσης και θήκες/γεωμετρίες σχεδίασης για να βοηθήσουν τους πελάτες να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήματα ελαχιστοποιώντας τις αστοχίες με την κατασκευή μεταλλικών πρόσθετων.


Αποζημίωση παραμόρφωσης


Περιγραφή: Μια δοκιμαστική γεωμετρία που κατασκευάστηκε από το United Technologies Research Center (UTRC) χρησιμοποιώντας το Inconel 718 παρουσίασε παραμόρφωση κατά τη διαδικασία κατασκευής. Η προσομοίωση Netfabb χρησιμοποιήθηκε για να προσπαθήσει να αντισταθμίσει τη γεωμετρία πριν από την κατασκευή, προκειμένου να μειωθεί η καθαρή παραμόρφωση.


Εικόνα 2.1: Αρχική προφόρμα (πάνω αριστερά), πειραματική μέτρηση παραμόρφωσης του κατασκευασμένου προπλάσματος που δείχνει μεγάλη παραμόρφωση (πάνω δεξιά), αποτελέσματα προσομοίωσης παραμόρφωσης σε στενή συμφωνία με τη μετρημένη παραμόρφωση (κάτω αριστερά), την αντισταθμισμένη γεωμετρία (κάτω κέντρο) και την πειραματική παραμόρφωση αποτελέσματα της κατασκευασμένης αντισταθμισμένης γεωμετρίας που δείχνουν μειωμένη παραμόρφωση.*


 



Συμπεράσματα: Το Netfabb Simulation μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια τόσο το μέγεθος της παραμόρφωσης όσο και τις τάσεις χωρίς να απαιτείται πειραματική βαθμονόμηση. Το Netfabb Simulation μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει την υπολογιζόμενη παραμόρφωση για να δημιουργήσει μια αντισταθμισμένη γεωμετρία που όταν κατασκευάζεται, δεν οδηγεί σε σχεδόν καμία καθαρή παραμόρφωση.


*Πειραματικά δεδομένα ευγενική προσφορά της America Makes, GE GRC και United Technologies Research Center


https://emake.gr/netfabb-simulation-research-validation-distortion-compensation/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια