Subscribe Us

header ads

Θερμομηχανική Μοντελοποίηση Παραγωγής Πρόσθετων

https://emake.gr/wp-content/uploads/Θερμομηχανική-Μοντελοποίηση-Παραγωγής-Πρόσθετων.jpg

Οι διαδικασίες παραγωγής προσθέτων φέρνουν επανάσταση στην παραγωγή σε ολόκληρο τον κλάδο. Αυτές οι τεχνολογίες επιτρέπουν την οικονομική κατασκευή εξαρτημάτων μικρών παρτίδων, την ταχεία επισκευή κατεστραμμένων εξαρτημάτων και την κατασκευή γεωμετριών που προηγουμένως ήταν αδύνατον να παραχθούν. Ωστόσο, οι μεγάλες θερμικές κλίσεις που είναι εγγενείς σε αυτές τις διεργασίες επιφέρουν μεγάλες υπολειμματικές τάσεις και μηχανικές παραμορφώσεις, οι οποίες μπορούν να ωθήσουν το τελικό εξάρτημα εκτός μηχανικής ανοχής. Οι δαπανηρές μέθοδοι δοκιμής και λάθους χρησιμοποιούνται συνήθως για τον μετριασμό της αστοχίας.


Ωστόσο, η μοντελοποίηση πεπερασμένων στοιχείων παρέχει μια συναρπαστική εναλλακτική, επιτρέποντας την πρόβλεψη υπολειπόμενων τάσεων και παραμορφώσεων, και επομένως ένα εργαλείο για τη διερεύνηση μεθόδων μετριασμού αστοχίας πριν από την κατασκευή.


Εάν είστε Καθηγητής, Φοιτητής ή Μηχανικός που θέλει να κατανοήσει σημαντικά στοιχεία στη μοντελοποίηση πεπερασμένων στοιχείων των διαδικασιών παραγωγής προσθέτων, αποκτήστε μια βαθύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι θερμικές διαβαθμίσεις που είναι εγγενείς στην παραγωγή προσθέτων προκαλούν παραμόρφωση και παραμένουσες τάσεις (και πώς να τις μετριαστούν ανεπιθύμητα φαινόμενα) και μάθετε στρατηγικές για τη βελτίωση της υπολογιστικής απόδοσης κατά την προσομοίωση διαφόρων διαδικασιών παραγωγής πρόσθετων – τότε υπάρχει ένα βιβλίο που μπορεί να σας φανεί χρήσιμο.


Θερμομηχανική Μοντελοποίηση Παραγωγής Πρόσθετωνεπιμελημένο από τους Pan Michelaris και Michael Gouge της Autodesk, χρησιμεύει ως βασικό σημείο αναφοράς για μηχανικούς και τεχνικούς τόσο στη βιομηχανία όσο και στον ακαδημαϊκό χώρο, εκτελώντας έρευνα και παραγωγή πλήρους κλίμακας.


Αυτό το βιβλίο περιγράφει την ιστορία και τη μεθοδολογία των τεχνικών θερμομηχανικής μοντελοποίησης για τη δημιουργία ακριβών και αξιόπιστων προσομοιώσεων διαδικασίας παραγωγής πρόσθετων.


Μέρος Ι:


Παρέχει μια εις βάθος εισαγωγή στις βασικές αρχές της μοντελοποίησης κατασκευής προσθέτων, μια περιγραφή των στρατηγικών προσαρμοστικών πλέγματος, μια λεπτομερή περιγραφή των θερμικών απωλειών και μια συζήτηση για την υπολειπόμενη τάση και παραμόρφωση.


Μέρος II:


Εφαρμόζει τις βασικές αρχές της μηχανικής σε διαδικασίες άμεσης εναπόθεσης ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της επένδυσης με λέιζερ, των κατασκευών φακών, των μεγάλων τμημάτων δέσμης ηλεκτρονίων και της εξερεύνησης των στρατηγικών μετριασμού της υπολειπόμενης τάσης και της παραμόρφωσης.


Μέρος III:


Αφορά τη θερμομηχανική μοντελοποίηση διεργασιών κλίνης σκόνης με περιγραφή του μοντέλου εισροής θερμότητας, κλασικής θερμομηχανικής μοντελοποίησης και μοντελοποίησης μερικής κλίμακας.




Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό το βιβλίο, τους συγγραφείς του ή για να αγοράσετε – μεταβείτε εδώ.




https://emake.gr/%ce%b8%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%bf%ce%bc%ce%b7%cf%87%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%bc%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%b3/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια