Subscribe Us

header ads

Προσθετική Κατασκευή & Παραγωγικός Σχεδιασμός Βελτιώνει την Απόδοση Ανταλλακτικών και Αυξάνει τις Επιχειρηματικές Ευκαιρίες

https://emake.gr/wp-content/uploads/Προσθετική-Κατασκευή-Παραγωγικός-Σχεδιασμός-Βελτιώνει-την-Απόδοση-Ανταλλακτικών-και.png

Η Perceptive Sensor Technologies (PST) αναπτύσσει και κατασκευάζει μια σειρά συσκευών υλικού για την ανίχνευση, αναγνώριση, επαλήθευση και μέτρηση ρευστών σε κλειστά περιβάλλοντα. Αρχικά αναπτύχθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, αυτή η κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία ελέγχεται από την εταιρεία με έδρα το Tucson της Αριζόνα, για την εισαγωγή καινοτόμων προϊόντων και συσκευών για εμπορικές, κυβερνητικές και στρατιωτικές εφαρμογές, όπως η επιβολή φαρμάκων, η υγεία και η ασφάλεια, η ανίχνευση κλοπής και απάτης, καθώς και όσον αφορά την παρακολούθηση και την παρακολούθηση των υλικών περιουσιακών στοιχείων.


Η τεχνολογία PST βασίζεται σε κάποια πολύ αποτελεσματική επιστήμη – σε οποιαδήποτε δεδομένη θερμοκρασία, κάθε υγρό έχει μια ξεχωριστή ακουστική υπογραφή, τόσο μοναδική όσο κάθε ανθρώπινο δακτυλικό αποτύπωμα. Έτσι, ένα ηχητικό κύμα που ταξιδεύει μέσα από ένα περιεχόμενο ρευστό παράγει μια μοναδική, αναγνωρίσιμη μέτρηση. Οι συσκευές του PST χρησιμοποιούνται πλέον σε μια σειρά βιομηχανιών και πρέπει να ανταποκρίνονται στους στόχους υψηλής απόδοσης για ακρίβεια, ευκολία χρήσης και ανθεκτικότητα στο πεδίο. Ωστόσο, όπως θα μπορούσε κανείς να φανταστεί, πολλές από τις εφαρμογές για αυτές τις συσκευές απαιτούν ξεχωριστή και προσαρμόσιμη λειτουργικότητα, χωρίς να διακυβεύονται οι στόχοι υψηλών επιδόσεων.


Ως εκ τούτου, η απαίτηση ήταν η ανάπτυξη μιας συσκευής χειρός που θα πληρούσε αυτά τα κριτήρια, παρέχοντας ταυτόχρονα μια προσαρμόσιμη λύση που θα επέτρεπε την παραγωγή μικρών παρτίδων, προσαρμοσμένων λύσεων για συγκεκριμένες βιομηχανίες.


Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η PST συνεργάστηκε με την Penumbra, μια εταιρεία ανάπτυξης προϊόντων που ειδικεύεται στη χρήση τεχνολογιών γενετικής σχεδίασης και κατασκευής προσθέτων (AM) για να υποστηρίξει εταιρείες υλικού με την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και προϊόντων με γνώμονα την απόδοση. Ήταν ένα καλό ταίριασμα, κάτι που οδήγησε στην ανάπτυξη ενός αποσπώμενου προσαρμογέα συσκευής από την Penumbra που θα επέτρεπε στο PST να προσαρμόσει τις προηγμένες συσκευές υπερήχων του για να ανταποκρίνεται στις συγκεκριμένες ανάγκες που απαιτούνται από δυνητικούς πελάτες για εξειδικευμένες εφαρμογές και να επεκτείνει σημαντικά τις επιχειρηματικές ευκαιρίες της εταιρείας. Το κλειδί για τη σχεδίαση του προσαρμογέα ήταν η ανθεκτικότητα (αρκετή για να αντέχει σε ορισμένα ακραία περιβάλλοντα) και ότι ήταν τόσο ελαφρύς όσο και αρκετά ισορροπημένος για να εξασφαλίσει τη σωστή σταθερότητα καθώς και εύκολο στη χρήση για τους τεχνικούς που τον χειρίζονταν στο πεδίο.


Με την εσωτερική εμπειρία στο Penumbra, η λύση εντοπίστηκε γρήγορα μέσω της χρήσης των ολοκληρωμένων παραγωγικών δυνατοτήτων σχεδιασμού στο Autodesk Fusion 360, το οποίο επιτρέπει στους σχεδιαστές να εισάγουν τους συγκεκριμένους σχεδιαστικούς στόχους τους (μαζί με παραμέτρους όπως υλικά, μέθοδος κατασκευής και κόστος περιορισμοί). Στη συνέχεια, όταν εκτελείται, το λογισμικό εξερευνά όλες τις πιθανές μεταθέσεις μιας λύσης, δημιουργώντας γρήγορα εναλλακτικές σχεδιαστικές. Δοκιμάζει και μαθαίνει από κάθε επανάληψη τι λειτουργεί και τι δεν συνάδει με τις παραμέτρους που έχουν οριστεί.


Αυτές οι δυνατότητες επέτρεψαν στην ομάδα Penumbra να εξερευνήσει γρήγορα έναν μεγάλο αριθμό σχεδιαστικών λύσεων για την επίλυση αυτής της περίπλοκης πρόκλησης και να εκτελέσει αρκετές μελέτες για να καταλήξει σε μια βέλτιστη λύση που θα μπορούσε να παραχθεί με χρήση πρόσθετων. Η χρήση της τεχνολογίας AM, στην προκειμένη περίπτωση της διαδικασίας MultiJet Fusion από την HP με το υλικό Nylon PA12, επέτρεψε τη μικρή σειρά παραγωγής αυτών των πολύπλοκων εξαρτημάτων σε εξαιρετικά στιβαρό υλικό. Για αυτό το έργο, οι παραγωγικές λύσεις σχεδιασμού λειτουργούσαν με παραμέτρους που έδιναν προτεραιότητα στην ελαχιστοποίηση και εξίσου εξισορρόπηση του βάρους της συσκευής για ευκολία στη χρήση και εργονομικό όφελος, ενώ μεγιστοποιούσαν την ακαμψία για να εξασφαλίσουν ανθεκτικότητα.



Τα αποτελέσματα που παρήγαγε η ομάδα Penumbra ξεπέρασαν τις προσδοκίες και οδήγησαν σε μια νέα υπερηχητική συσκευή ανίχνευσης προηγμένης τεχνολογίας που παρέχει την ακρίβεια και την ανθεκτικότητα που περιμένουν οι πελάτες και, επιπλέον, τα μέσα παραγωγής απαιτούσαν ελάχιστη αρχική επένδυση — μια περαιτέρω νίκη. Επιπλέον, λόγω των δυνατοτήτων δημιουργίας σχεδιασμού στο Fusion 360, αυτή η συσκευή μπορεί να προσαρμοστεί περαιτέρω για να ανταποκρίνεται στις εξειδικευμένες απαιτήσεις των νέων πελατών, διασφαλίζοντας ότι το PST διατηρεί το ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα και μια πλατφόρμα για συνεχή ανάπτυξη.



«Η πρόσθετη κατασκευή και ο παραγωγικός σχεδιασμός συμβάλλουν στη βελτίωση της απόδοσης των προϊόντων για τους πελάτες μας, βελτιστοποιώντας τη δύναμη, το βάρος και το κόστος. Σε αυτήν την περίπτωση, η λύση που σχεδιάσαμε θα επιτρέψει στην PST να κλιμακώσει τις δραστηριότητές της με παραγωγή μικρής παρτίδας, καλύπτοντας παράλληλα τις ανάγκες για εξειδικευμένες εφαρμογές της βιομηχανίας.»


Steven Szymeczek

Συνιδρυτής, Penumbra


 


 


 


 


 


 


https://emake.gr/%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%ce%b8%ce%b5%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%85%ce%ae-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%b3%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%cf%83%cf%87/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια