Subscribe Us

header ads

Η επένδυσή μας στο Okra Solar - Autodesk Foundation

https://emake.gr/wp-content/uploads/Η-επένδυσή-μας-στο-Okra-Solar-Autodesk-Foundation.jpg


Η επένδυσή μας στην Okra Solar






Δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση σε αξιόπιστη ενέργεια





Στον τομέα της ενεργειακής πρόσβασης, η κλιμάκωση των μίνι δικτύων και των ηλιακών οικιακών συστημάτων (SHS) είναι κρίσιμη για να επιτύχουμε τον Στόχο 7 της Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών - πρόσβαση σε οικονομικά προσιτή, αξιόπιστη, βιώσιμη και σύγχρονη ενέργεια για όλους - έως το 2030 Μόνο τα μισά από τα 800 εκατομμύρια άτομα χωρίς ενέργεια σήμερα αναμένεται να εξυπηρετηθούν τελικά από το κεντρικό δίκτυο και ακόμη και σε κοινότητες που έχουν πλέον «πρόσβαση», η οικονομική προσιτότητα και η αξιοπιστία δεν έχουν ακόμη επιτευχθεί. Ωστόσο, τα μίνι δίκτυα είναι οικονομικά βιώσιμα μόνο σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, αφήνοντας πιο απομακρυσμένες περιοχές να εξαρτώνται από αυτόνομες λύσεις SHS. Η υπάρχουσα τεχνολογία SHS προσφέρει υψηλό επίπεδο πρόσθετου αντίκτυπου, αλλά προσφέρει περιορισμένη ισχύ εξόδου, περιορίζοντας την κατανάλωση ενέργειας του νοικοκυριού σε φωτισμό και βασικές συσκευές και σπατάλη περίσσειας ενέργειας πέρα ​​από αυτή που είναι αποθηκευμένη στην τοπική μπαταρία.





Το αποτέλεσμα είναι ότι οι κοινότητες εκτός δικτύου παλεύουν να ανέβουν στην ενεργειακή κλίμακα, υστερούν σε δείκτες οικονομικής και ενεργειακής δικαιοσύνης και παραμένουν ευάλωτες σε κλιματικά σοκ. Καθώς αντιμετωπίζουμε τις διπλές προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και της ανισότητας, το Ίδρυμα Autodesk υποστηρίζει καινοτομίες που ξεπερνούν τη βασική πρόσβαση σε ενέργεια και στη σύγχρονη ενεργειακή ισοτιμία.





Γιατί Okra Solar;





Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε την Okra Solar στο χαρτοφυλάκιό μας Health & Resilience. Η Okra Solar είναι μια αυστραλιανή startup που συνεργάζεται με τοπικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας για να μετατρέψει την πρόσβαση και την κατανάλωση ενέργειας σε κοινότητες που παραβλέπονται μέσω του έξυπνου δικτύου Mesh-Grid. Η σύνδεση των νοικοκυριών μεταξύ τους χρησιμοποιώντας τεχνικές έξυπνης διανομής καθιστά την ενέργεια πιο αξιόπιστη και έως και δέκα φορές φθηνότερη από την επέκταση του δικτύου ή τα κεντρικά μίνι δίκτυα.





Η ηλιακή ενέργεια είναι η φθηνότερη μορφή ηλεκτρικής ενέργειας για κοινότητες εκτός δικτύου, αλλά πολλές οικογένειες δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά το βασικό ηλιακό σύστημα. Η Okra Solar βασίζεται στην υπάρχουσα ηλιακή τεχνολογία στην αγορά, εισάγοντας τους ιδιόκτητους ελεγκτές IoT που ενισχύουν τα φορτία ισχύος στα σπίτια και συνδέουν ομάδες απομακρυσμένων νοικοκυριών με ηλιακούς συλλέκτες για κοινή χρήση ενέργειας, με βελτιστοποίηση δικτύου και πληρωμές που διαχειρίζεται το λογισμικό Okra Solar.





Μέσω αυτής της λύσης υλικού-λογισμικού, η Okra Solar επιτρέπει στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας ενέργειας να προσεγγίσουν πιο απομακρυσμένα νοικοκυριά και να βελτιώσουν την οικονομία και την περίοδο απόσβεσης για τις επενδύσεις τους σε υποδομές. Επιπλέον, η προσαρμοστικότητα της λύσης σημαίνει ότι η παραγωγή ενέργειας μπορεί να αυξηθεί καθώς η τοπική κατανάλωση αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου. Η σταδιακή αύξηση των φορτίων ισχύος είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την υποστήριξη των νοικοκυριών που αποκτούν για πρώτη φορά ενεργειακή πρόσβαση για να ανέβουν αποτελεσματικά την ενεργειακή κλίμακα.





Μέχρι σήμερα, η Okra Solar έχει προσεγγίσει πάνω από 1.500 νοικοκυριά με καθαρή ενέργεια και στοχεύει να φτάσει τα 2 εκατομμύρια άτομα έως το 2025. Ο πιθανός αντίκτυπος στα αγροτικά νοικοκυριά είναι μεταμορφωτικός. Για ορισμένα νοικοκυριά, η τεχνολογία θα προσφέρει για πρώτη φορά πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια. Για άλλους, θα βελτιώσει την αξιοπιστία της ισχύος και το χρόνο λειτουργίας. για άλλους, θα τους επιτρέψει να παράγουν εισόδημα από τη χρήση συσκευών όπως ψυγεία και μύλοι ως ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων. Τελικά, η καινοτομία του Okra επιτρέπει τη βελτιωμένη ευημερία και την οικονομική ανάπτυξη σε περιθωριοποιημένες κοινότητες, αποσυνδεδεμένες από τα ορυκτά καύσιμα στα οποία χτίστηκαν πολλές άλλες οικονομίες.





Συνεργασία με το Ίδρυμα Autodesk





Ο ενεργειακός τομέας εκτός δικτύου έχει ωριμάσει την τελευταία δεκαετία. Μόλις περιοριστεί στα κιτ φωτισμού και τις βασικές συσκευές, ο κλάδος τρέχει προς την παραγωγική χρήση της ενέργειας. Η ενίσχυση της δημιουργίας εισοδήματος εμβαθύνει τις δυνατότητες επιπτώσεων για κάθε νοικοκυριό, όχι μόνο βελτιώνοντας την υγεία και την ευημερία, αλλά και ανοίγοντας δρόμους για οικονομική πρόοδο. Η υψηλότερη κατανάλωση ενέργειας με τη σειρά της βελτιώνει τα οικονομικά της εξυπηρέτησης των αγροτικών πληθυσμών για εταιρείες εκτός δικτύου και προσελκύει νέα επίπεδα χρηματοδότησης στον τομέα.





Η λύση της Okra Solar είναι ο τύπος λύσης που το Ίδρυμα Autodesk είναι μοναδικά τοποθετημένο να επιταχύνει μέσω τεχνικής βοήθειας, επιχειρηματικών κεφαλαίων και συνδέσεων εντός του κλάδου. Καθώς η startup εισέρχεται στη φάση ανάπτυξής της, στοχεύουμε να υποστηρίξουμε τη μετάβαση της ομάδας Okra Solar στην κατασκευή των υπαρχόντων και στο σχεδιασμό μελλοντικών έξυπνων συσκευών για κλίμακα. Είμαστε επίσης ενθουσιασμένοι με τη μοναδική ευκαιρία να συνεργαστούμε με την ομάδα ειδικών της Okra Solar αξιοποιώντας το ταλέντο των εργαζομένων της Autodesk σε αναδυόμενες τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση.





Μάθετε περισσότερα για το πώς η Okra Solar φέρνει ενέργεια σε κοινότητες εκτός δικτύου.






Μάθε περισσότερα








https://emake.gr/%ce%b7-%ce%b5%cf%80%ce%ad%ce%bd%ce%b4%cf%85%cf%83%ce%ae-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-okra-solar-autodesk-foundation/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια